Top News
1245 prikaza

Bernardić je novi šef SDP-a

Kandidat za predsjednika SDP-a Davor Bernardić
Patrik Macek (PIXSELL)
Bernardić smatra kako su ovi izbori dokaz da se SDP može mijenjati

U ne tako neizvjesnom drugom krugu izbora za šefa najveće opozicijske stranke, Davor Bernardić je dobio 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto glasova.
U SDP-u su birališta zatvorena u 18 sati, a konačni je rezultat objavljen nakon prebrojanih 91 posto glasova.

- Hvala svima od srca! Danas je pobijedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu dobrome što je napravio. SDP je pokazao da se može mijenjati. Od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti. Dobro društvo predstavlja i zaštitu onih koji su najugroženiji. Treba povećati minimalnu plaću. Strateški cilj Hrvatske, što se mene tiče, ima tri riječi: obrazovanje, obrazovanje, obrazovanje. Temelj dobrog društva je sloboda. Hrvatska je ujedinjenja u Domovinskom ratu na temeljima antifašizma. Dvaput je SDP čupao Hrvatsku iz recesije u koju nas je uveo HDZ. Hrvatsku koja je uspješna vodit će SDP nakon sljedećih izbora, bili oni prijevremeni ili redovni.Snaga SDP-a nije samo u predsjedniku, snaga je u svima nama - izjavio je Bernardić.

Čestitali Ostojić i Milanović

Ostojić je prvenstveno zahvalio svima koji su izašli na izbore, čestitao je SDP-u i Bernardiću.
- Ja nisam odustajao, neće ni on. Siguran sam da jedan član-jedan glas treba biti novi iskorak - rekao je.
- Davor je novi predsjednik dajte mu podršku i neka bude iskrena. Pred vama su veliki izazovi. SDP je stranka koja će promicati hrvatske interese i opće ljudske interese - jednakost, slobodu i solidarnost - rekao je bivši šef Zoran Milanović koji je došao čestitati Bernardiću. 
Istaknuo je kako Bernardiću svi u SDP-u trebaju dugovato lojalnost i pravu prijateljsku podršku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.