Top News
543 prikaza

Biden je Zelenskoga ovako predstavio: 'Dame i gospodo, predsjednik Putin!' Je li to kraj?

PIXSELL/REUTERS
Sve gore i gore, tako analitičari komentiraju situaciju s predsjedničkom kandidaturom Joea Bidena. Sat vremena rešetali su ga na press konferenciji u Washingtonu

Zamislite da je Franju Tuđmana 90-ih, tijekom posjete Washingtonu, američki predsjednik oslovio s:

- Dame i gospodo, predsjednik Slobodan Milošević!

Noćas se dogodio upravo takav gaf. 

I oni koji su držali leđa Joeu Bidenu polako ostaju bez argumenata. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij ostao je smrznut kad je 81-godišnji kandidat Demokrata, predsjednik zemlje o čijim milijardama vojne pomoći Kijev ovisi, izustio: 

- Sada želim predati riječ predsjedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti. Dame i gospodo, predsjednik Putin!

Koji trenutak trebao mu je da shvati pogrešku, Biden se pokušao ispraviti.

- Predsjednik Putin! Pobijedit ćemo predsjednika Putina. Predsjednik Zelenski. Tako sam fokusiran na pobjeđivanje Putina. Moramo se brinuti o tome. U svakom slučaju, gospodine predsjedniče...

Neugodnjak je mala riječ za ono što se dogodilo i mogao bi to biti završni udarac predsjedničkoj kampanji, koje je 81-godišnji Biden nažalost zadao sam sebi. Samo sat vremena kasnije slijedila je press konferencija, prva nakon osam mjeseci, na kojoj su ga rešetali i američki predsjednik još jednom se pogubio.

- Otišao sam u Europu... Hoću reći u Aziju - rekao je u jednom trenutku, a onda su stvari postale još gore. Vlastitu potpredsjednicu nazvao je - Trumpom?!

Na pitanje brine li ga sposobnost potpredsjednice Kamale Harris da pobijedi Donalda Trumpa ako bi ona preuzela čelno mjesto demokrata u utrci, Biden je odgovorio:

- Ne bih odabrao potpredsjednicu Trumpa na to mjesto da nisam siguran u to.

I oni njemu skloni mediji u potpunom su šoku. Nakon noćašnjih gafova još više je upitnika je li Biden uopće spreman, s obzirom na godine i mentalno stanje, nositi se s pritiskom kojeg donosi utrka s Trumpom. Jedina dobra vijest za demokrate su nove ankete koje pokazuju da bi Biden i Trump trebali biti izjednačeni na 46 posto. 

 

 

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.