Top News
19426 prikaza

Čudo na moru: Rus plutao u brodu dva mjeseca i preživio, smršavio je 50 kilograma!

Foto: Društvene mreže
Dva brata, 46-godišnji Mihail Pičugin, 49-godišnji Sergej Pičugin i 15-godišnji Ilja Pičugin otišli su 4. kolovoza na Šantarsko otočje promatrati kitove. No motor je otkazao. Preživio je samo Mihail

U Ohotskom moru, u blizini ruskoga sela Ust-Khairyuzovo, na teritoriju Kamčatke, pronađen je čamac s kojim nije bilo kontakta puna dva mjeseca i jedna od tri osobe na brodu čudom je preživjela, javlja ruski Kommersant.

Dva brata s 15-godišnjim djetetom, sinom jednog od njih, još 9. kolovoza krenula su motornim katamaranom "Baykat 470" s rta Perovsky, koji se nalazi u Nikolajevskom okrugu Habarovskoga kraja, prema gradu Okha, kroz Sahalinski zaljev.

Na brodu su imali toplu odjeću, prsluke za spašavanje i rakete, kao i manju zalihu hrane te 20 litara pitke vode. 

Prema ruskom portalu Baza, 46-godišnji Mihail Pičugin, 49-godišnji Sergej Pičugin i 15-godišnji Ilja Pičugin otišli su 4. kolovoza na Šantarsko otočje promatrati kitove. Krenuli su natrag 9. kolovoza, ali nisu stigli do Sahalina. Rodbina je kontaktirala hitnu pomoć te su i sami organizirali potragu za nestalima.

Samo Mihail Pičugin čudom je preživio, spasio ga je obližnji ribarski brod. U dva mjeseca izgubio je 50 kilograma. Pičugin je rekao ribarima koji su ga spasili da je brodski motor zakazao, zbog čega je katamaran postao neupravljiv.

Još uvijek nije poznato kako su i kada umrli Sergej i Ilja. Protiv preživjeloga pokrenut je kazneni predmet  zbog kršenja pravila sigurnosti prometa i upravljanja vodnim prijevozom, što je rezultiralo smrću dvije osoba iz nehaja.

Nije odmah rekao kako je uspio preživjeti u Ohotskom moru, najhladnijem moru istočne Azije i poznatom po burama, te kako su mu umrli brat i nećak. Kad je posada ribarskog broda na svom radaru primijetila maleni čamac na napuhavanje, isprva su mislili da je riječ o plutači ili komadu smeća, objavile su novine Komsomolskaya Pravda, no upalili su reflektore kako bi se uvjerili i bili su šokirani ugledavši Pičugina .

Video koji je objavilo tužiteljstvo prikazuje mršavog muškarca u prsluku za spašavanje kako očajnički viče “dođi ovamo!” i posada koja ga pokušava izvući natrag na sigurno.

"Nemam više snage", rekao je Pičugin dok su ga odvodili na sigurno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.