Top News
1378 prikaza

Dan žena: Melania 'kukala', Michelle volontirala

Melania Trump
REUTERS
Prva je pred bogatašima plakala nad sobom, druga je volontirala u školi

Jedna se tog dana družila s milijarderima, dobro, možda su posrijedi bili samo multimilijunaši, druga je potpuno nenajavljeno svratila do škole za učenice imigrantice. Stil Melanije Trump nasuprot stila Michelle Obama. Gospođa Trump u Bijeloj kući je organizirala super-gala-ručak na kojem se moglo, razumljivo, prisustvovati samo po pozivu Melanije Trump.

Njenom govoru u kojem je pozvala na to da se ženama diljem svijeta pomogne kako bi ih se spasilo iz "nezamislivo užasnog položaja" u kojem ih se zlostavlja, sakati, porobljava, ne može se prigovoriti ništa. Neki su američki mediji, međutim, primijetili da je ispala krajnje smiješna kad je kazala sljedeće: "I sama sam imigrantica, odrasla u komunističkom društvu i jako dobro znam vrijednost i važnost slobode i jednakih mogućnosti, ideala koje je osnovala ova velika nacija i nastavila ih razvijati kroz svoju povijest."

Oprali su je uopće zato što je ona sama praktično u položaju "supruge trofeja" krajnje kontroverznog milijardera. Neobično je bilo i to što je o jednakim mogućnostima govori s pozicije nekoga okruženog tolikim bogatstvom.

A i "martirij" koji je navodno prošla u komunizmu u kojem je odrasla, ne djeluje baš uvjerljivo kao položaj žena, primjerice, u Somaliji ili pod okupacijom ISIL-a, već samim time što je u SAD doselila iz jedne Slovenije, koja je čak i u istina komunističkoj, ali vrlo netipičnoj Jugoslaviji, bila bitno naprednija priča čak i od jedne Hrvatske.

Uopće, dojam među širokim američkim narodnim masama teško da je popravilo kratko pojavljivanje pred isključivo ženskom publikom Donalda Trumpa i njegove desne ruke, notorno desnog Mikea Pencea. Michelle Obama je, pak, 8. ožujka volontirala u Cardozo Education Campus u Washingtonu.

Netko će reći da se nije baš ubila od posla, da je samo držala predavanje o ženskim pravima. Činjenica je, ipak, da je pred učenice iz programa za imigrante došla pred najave, bez unaprijed razvikane samopromocije, da ih je toliko šokirala da dobro da nikoga nije strefio srčani udar od iznenađenja. Kao i to da je sigurno bilo puno korisnije ono što je rekla, i kao nastavna lekcija djevojkama i kao politička poruka, nego da je ribala podove.

A rekla je ovo: "Prihvaćajući mlade imigrante i njihove različite kulture i doprinos, Cardozo je model za cijelu našu zemlju. Djevojke koje sam ovdje danas srela, spremne su ići u svijet. Mi samo moramo osigurati da je svijet spreman za njih." Kada je ušla u učionicu, djevojkama je otpala vilica do poda. "O, moj Bože!", kažu da se čulo na sve strane.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.