Top News
719 prikaza

Disidenti Živog zida bili su dance zvijezde

Mihaela Varga i Hrvoje Runtić, ex-dance grupa Matrix 2003.
S grupom Matrix početkom 2000-tih godina bili su čak i prilično uspješni. A onda ih je to prestalo ispunjavati

Jedan od osam saborskih zastupnika koji se na izborima plasirao s liste Živog zida, a za kojega je predsjednik stranke Ivan Sinčić tvrdio da ne zna gdje je, javno se oglasio. Hrvoje Runtić je rekao da ga nitko nije zvao, osim na osnivačku skupštinu stranke "Živi zid Ivana Vilibora Sinčića". "Što bih ja na tom sastanku uopće radio?", kazao je Runtić. Kriza u Živom zidu na pomolu je bila već uoči izbora. Runtić i njegova partnerica Mihaela Varga optuživali su Vladimiru Palfi da suvereno vlada strankom, pa tako i novcem. Navodili su da u stranci ima narkomana, kriminalaca, Runtić je posebno zamjerio Sinčiću kad je pomirljivo reagirao na to što se ispostavilo da je Jure Martinović, bivši Mostovac, koji je na izborima nastupio na listi Živog zida, kupio stan iz kojega je prethodno deložirana vlasnica.

Razlog deložacije bila je ovrha zbog toga što više nije mogla plaćati kredit u švicarcima. "Ponizno se i iskreno ispričavam kolegama što su me zloupotrijebili kao korisnog idiota", poručio je Runtić. I dok traje potpuni rat u Živom zidu, dotle da Sinčić, Palfi i Ivan Pernar tvrde da su rezervnu stranku osnovali u slučaju da im je netko ne preotme, pojavila se puno vedrija informacija. Runtić i njegova partnerica Varga prije deset i više godina drmali su dance scenom. 

Bili su članovi grupe Matrix koja je izdala tri albuma; Moja Krila (2000.), Djeca noći (2002. ) i Romeo i Julia (2003.). Prvi hit bila im je pjesma "Vodi me u mrak", s drugim singlom "Duri, duri" osvojili su na Splitskom festivalu posebnu nagradu kao najbolji debitantič Slijedili su hitovi "Romeo i Julija" te "Poljubi me strasno" s drugog, kao i "Na zadnjem sjedištu tvog auta" s trećeg albuma. Mihaela Varga kazala je poslije da je od popularne glazbe odustala u onom trenutku kad joj to više nije bilo zabavno. Malo potom ona i on krenuli su u politiku.

- Radost mi je zapravo oduvijek bilo samo stvaranje nove pjesme, kada Hrvoje i ja dugo u noć radimo na nekoj pjesmi, pa kad je završimo plješćem rukama kao dijete od radosti! Radost mi je bila dijeljenje te pjesme s ljudima, publikom. Susreti s njima. Oduvijek sam obožavala taj predivni osjećaj zajedništva na koncertima, stopite se s masom i svi dišete kao jedno! To imam i u Živom zidu! Sve ostalo bila su samo "estradna posla", u kojima se nisam osjećala dobro. Zato mi je bilo važno povući se, stvoriti uvjete da sami možemo sve odlučivati i to smo uspjeli napraviti. Puno puta kroz godine nedostajala mi je pjesma, pjevanje, publika. No, rekla sam sebi da ću se vratiti mjuzi onda kada budem osjećala da trebam, da imam nešto za reći - kazala je Varga u intervjuu za Zvono prije nego što je ljubav u stranci pukla.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.