Top News
36233 prikaza

Elitna prostitucija: Kako je Brkić upleten u tešku aferu?

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić
Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Policijski dokumenti iz 2011. godine, koje je objavio tjednik 'Nacional', govore da je policijsku istragu o lancu elitne prostitucije, kompromitirao Milijan Brkić

Tjednik 'Nacional' u utorak je u novom broju objavio veliki tekst i dokumente kojima tereti Milijana Brkića za odavanje policijske tajne i ometanje istrage u danas već skoro zaboravljenoj aferi razbijanja lanca elitne prostitucije u Zagrebu 2011. godine. 

Prijavu i cijelu istragu potaknuo je jedan poznati zagrebački poduzetnik, koji je policiji prijavio sumnju da je njegova bivša supruga -tadašnja estradna zvijezda - postala žrtva svodnika i dobro uhodanog biznisa koji vodi nekoliko umreženih osoba.

Tjednik 'Nacional' prisjetio se kako je propala tada vrlo opsežna policijska istraga, te donosi dokumente u kojima se može pročitati da su neki od glavnih aktera, u svojim iskazima jasno naveli ime Milijana Brkića koji im je putem posrednika navodno otkrio da su pod policijskom prismotrom. U to vrijeme Milijan Brkić bio je zamjenik glavnog ravnatelja policije i upravo je završavao aktivno djelovanje u MUP-u, da bi gradio političku karijeru.

Kako piše 'Nacional', na uvid su dobili stotinjak stranica dosjea u kojem su zapisnici sa saslušanja osumnjičenih osoba i svjedoka u aferi elitne prostitucije.

Glavni osumnjičenici bili su tada 61-godišnji maser Nebojša Perunović zvani Pančo i tada 24-godišnja Sara Sikirić. On je imao salon za masažu u Domu sportova i brojne poznate klijente, pa je s vremeno napravio i mrežu mladih djevojaka koje su na brzinu željele steći slavu i novac. Uz pomoć Sare Sikirić koja je sve to operativno organizirala, stvorili su unosan biznis u kojem su s jedne strane bili poznati liječnici, profesori, sportaši, političari, biznismeni i druge moćne i utjecajne ličnosti, a s druge djevojke željne lagodnog života.

Milijan Brkić i Tomislav Karamarko Ovo ide i dalje Top News Plenki uživa: Afera SMS baca njegove protivnike na koljena

Zanimljivo, Sara Sikirić odmah je angažirala trenutačno jednu od najboljih odvjetnica u Hrvatskoj, Jadranku Sloković, a Pančov odvjetnik Draško Šoć najavio je kako će svjedoci vjerojatno  biti i ministri iz Vlade, gradonačelnici i mnoge poznate osobe, pa su zajedno zatražili zatvaranje suđenja za javnost. 

Umjesto otkrivanja slavnih korisnika usluga, slučaj je završio u roku samo nekoliko ljetnih mjeseci. Perunović je dobio pet godina uvjetno i oduzimanje 100.000 kuna, a Sara Sikirić je dobila dvije godine uvjetno i oduzeto joj je 25.500 kuna.

No, mnogo je zanimljivije to što je upravo Sara Sikirić u svom iskazu navela da je od izvjesnog N.S. saznala da je pod policijskom prismotrom, a dotični joj je rekao da ga je na to upozorio Milijan Brkić. Naime, 25. srpnja 2011. godine policijski istražitelji pokrenuli su o tome istragu, a u dokumentima piše:

"Tijekom iste kriminalističke obrade, obavljeni su obavijesni razgovori sa Sarom Sikirić, M.M., K.P., N.S. i M.T.K., na okolnosti pribavljanja inoformacije da se nad Sarom Sikirić i drugima provode posebni izvidi. U obavijesnim razgovorima došlo se do saznanja da je zamjenik Glavnog ravnatelja policije, g. Milijan Brkić, na neutvrđenom mjestu, neutvrđenog dana između 3. i 20. lipnja 2011. N.S. dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K."

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/3
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.