Top News
151 prikaza

Erdogan: Jako volimo Tursku. Kako ne voljeti ovaj narod?

Tayyip Erdogan
REUTERS
Ovo su bili jedni od najvažnijih izbora u povijesti. Ja nisam jedini pobjednik. Pobjednik je cijeli naš narod

Recep Tayyip Erdogan ponovno je izabran za predsjednika Turske. Što u ulozi premijera, što predsjednika, Erdogan zemljom vlada već 20 godina. U drugom je krugu predsjedničkih izbora pobijedio oporbenog kandidata Kemala Kilicdaroglua.

Prvi put Turska je morala u drugi krug izbora, podrška vam je bila nikad manja?

Jako volimo Tursku. Kako ne voljeti ovaj narod? Mi ga volimo. Narod nije iznevjerio Narodni savez. Ovo su bili jedni od najvažnijih izbora u povijesti. Ja nisam jedini pobjednik. Pobjednik je cijeli naš narod. Pobjednici su demokracija, naša demokracija. Jedini gubitnici su oni koji su stvarali prljave scenarije. Danas nitko nije izgubio - od 85 milijuna ljudi svi su pobijedili.

Tayyip Erdogan | Author: REUTERS REUTERS

Koji će vam biti prvi potezi?

Ovo su bili jedni od najvažnijih izbora u povijesti. Ja nisam jedini pobjednik. Pobjednik je cijeli naš narod. Inflacija će pasti kao što su pale i stope. To je najhitnije pitanje, ali ga nije teško riješiti. Sigurnost i stabilnost, ta su dva pojma vrlo važna. Osigurat ću povratak dodatnih milijun sirijskih izbjeglica, a prioritet će biti obnova gradova koji su uništeni u velikim potresima.

Iako ste pobijedili, imali ste manje glasova u velikim gradovima (Istanbul, Ankara, Izmir...) od protukandidata?

Pobjeda i na parlamentarnim i na predsjedničkim izborima također je svojevrsna potvrda odobrenja koje je narod dao predsjedničkom sistemu rukovođenja državom. Nećemo stati sve dok Turska ne postigne svoje ciljeve te budućim generacijama ne osigura miran i prosperitetan život. Ovo je početak nove vizije koja će obilježiti naše sljedeće stoljeće.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.