Top News
593 prikaza

Fućkaš cilj i duh zakona, daj ti nama lovu od države

PIXSELL
KRIMINOPOLIS Nakon HDZ-ovke Nosić, sad je i Banožić bestidno odlučio uzeti državnu subvenciju da si izgradi prostranu kuću dok za siću živi u državnom stanu u centru Zagreba

Zamislite da je resorni ministar na predstavljanju zakona o subvencijama za stambene kredite mladim obiteljima rekao: “Ovaj zakon će omogućiti i mom stranačkom kolegi koji ima stan od 82 kvadrata da si povoljnije izgradi kuću, a mojoj kolegici koja živi u Dalmaciji u obiteljskoj vili s bazenom da si kupi stan u Zagrebu kako bi imala gdje biti kad navrati u metropolu”.

 | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)

Nije teško pretpostaviti kakva bi bila reakcija javnosti. Jer cilj i duh zakona je da se mladim obiteljima koje ne mogu plaćati skupe kvadrate i rate omogući nešto povoljniji krov nad glavom. Ali iskoristili su ga i HDZ-ovka Anita Nosić, a sad to planira i HDZ-ov ministar Mario Banožić. Potonji u Zagrebu živi sam u državnom stanu od 92 kvadrata, koji si je sam dodijelio i za njega plaća 61 euro mjesečno. Ima i stan od 82 kvadrata u Vinkovcima te plaću od 2700 eura i dodatke za odvojeni život. Zakon je opet imao ‘plemeniti’ cilj da obitelji koje se guraju u 40-ak kvadrata s djecom mogu kupiti veći stan uz subvencije, ali da stari moraju prodati. I to je isto iskoristio Banožić da si stan od 82 kvadrata zamijeni kućom. Sve po zakonu. Tako je to u Hrvatskoj i nećemo naprijed dok se dužnosnici budu vodili pohlepom i korištenjem prilike, a ne duhom zakona, moralom i barem minimalnom svijesti o tome što je ispravno.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.