Top News
778 prikaza

Glavaševa vojska: Od njegove crne garde strepio je i Tuđman!

Naslovnica Expressa
Express
Franjo Tuđman je na zatvorenim sjednicama državnog vrha 1991. godine govorio o Glavaševim formacijama

Gomila mišićavih, nabildanih momaka u crnim odorama, s borbenim prslucima, koji izgledaju kao vojska i paradiraju kao vojska, a Glavaš tvrdi da su samo redari, ledi krv u žilama!

Naslovnica Expressa | Author: Express Express

Dobiva li Hrvatska svoj Jobbik? Što je Franjo Tuđman 1991. godine na zatvorenim sjednicama državnog vrha govorio o Glavaševim formacijama, gdje je vidio “rasove” (izraz potječe iz NDH), kako je gledao na Glavaša i Merčepa? 

O svemu tome izvorne dokumente objavio je u svojim memoarima Vladimir Šeks, a mi smo pročitali Šeksa! Čitate li Express, na pladnju dobivate i povijest i sadašnjost, a nećete ostati prikraćeni ni uvida u dio budućnosti.

Tomislav Karamarko našao se na rubu sloma živaca jer je kampanja krenula u krivo. Lupio je šakom o stol i rekao: Ovako više ne ide!

Budući da je Alex Braun od Zokija napravio Hrvatinu na steroidima, šef HDZ-a posegnuo je za stranim PR čarobnjacima koji će zaustaviti razularenog Mad Maxa s Iblerova trga! Nakon Milanovićeve intervencije na Bliskom istoku, u Prnjavoru, HDZ kreće s kontraofenzivom. 

Na čemu će se ona temeljiti - ekonomiji, domoljublju, kritici? Hoće li kampanja biti negativna ili afirmativna? Kako će prezentirati Karamarka? U novom Expressu otkrivamo sve te detalje, kao i tko je mag koji će “vratiti dite materi” i spriječiti topljenje HDZ-ove anketne prednosti pred SDP-ovom koalicijom. Počinje rat, a za mjesec dana ćemo vidjeti čija mama crnu vunu prede.

Otkrivamo i tko je Luka Đurić, čovjek koji je nedavno, na opću sablazan, prekinuo predsjednicu Hrvatske u davanju intervjua za Novu TV, obraćajući joj se zapovijedno i govoreći joj Ti, što Pantovčak, ili Visoka, dosad nisu vidjeli. 

Na stranicama Expressa je i detaljan prikaz memoara Mire Marković, supruge balkanskog krvnika Miloševića. 

Mira, “žena s cvijetom”, otkriva sve o svojoj tetki, Titovoj ljubavnici, piše o djetinjstvu na Brijunima, Miloševiću koji je bio “žrtva NATO-a i zapadnog imperijalizma”, te svojoj djeci, sinu Marku koji je razvalio 19 trkaćih automobila i kćeri Mariji, koja je na dan Mioševićeva uhićenja pucala iz pištolja pa ju je policija zalegla na pod.

Za Express pišu neki od najboljih hrvatskih novinara i autora – Tomislav Klauški, Boris Rašeta, Tea Kvarantan Soldatić, Edo Popović, Josip Mlakić, Ivan Pandžić, te mnogi drugi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.