Top News
2633 prikaza

Grbin prije za Tomaševića nego za ‘svog’ Viktora Gotovca

1/3
Tomislav Miletić/PIXSELL
Kad pitate možemovce, oni smatraju da zagrebački SDP ne igra korektno jer je SDP sa svime upoznat. I tu dolazi do novog problema. Koji SDP?

Zagrebački SDP, koji odnedavno vodi Viktor Gotovac, donio je zaključke kojim izražava nezadovoljstvo suradnjom s Možemo! u zagrebačkim vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima. Zagrebačke četvrti inače su gotovo velike kao ostali hrvatski gradovi i preko njih se realiziraju projekti na terenu. SDP-ovci su nezadovoljni jer smataju da ih partneri ignoriraju, da ih ni o čemu ne obavještavaju, a slične zaključke donijeli su i za gradsku razinu. U Zagrebu su Možemo! i SDP u koaliciji koja osigurava većinu Tomislavu Tomaševiću i metropola je test mogu li te dvije stranke na sljedećim parlamentarnim izborima povesti lijevu koaliciju protiv HDZ-a. Zasad se čini: teško.

SDP-ovci u Zagrebu čak misle do kraja godine izaći iz vlasti na toj mjesnoj razini, a iako nitko još to ne želi priznati, bio bi to uvod u eventualni prekid suradnje u gradu. SDP-ovci se žale i da ih iz Možemo! ignoriraju u radnim skupinama te da su u biti privjesak, a Gotovac je sve kritičniji prema Tomaševiću.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

I tu dolazi do novog problema unutar nekadašnje perjanice ljevice, koja zbog stalnih sukoba gubi političku potporu. Sve su jasnija razilaženja predsjednika stranke Peđe Grbina i Viktora Gotovca. Grbin je iznenada došao i na sjednicu odbora stranke, gdje su usvojeni zaključci o nezadovoljstvu suradnje s koalicijskim partnerima. Pobojao se da ne odluče raskinuti koaliciju. Grbinu to, naravno, ne odgovara, pa je praktički stao na stranu Tomaševića.

 | Author: Tomislav Miletić/PIXSELL Viktor Gotovac Tomislav Miletić/PIXSELL
ad pitate možemovce, oni smatraju da zagrebački SDP ne igra korektno jer je SDP sa svime upoznat. I tu dolazi do novog problema. Koji SDP? Očito onaj nacionalni, jer lokalni kaže da nije. A posebno im smeta što se u Holdingu i gradskim ustanovama zaista zapošljavaju članovi SDP-a, ali oni su očito dogovoreni na višoj razini, odnosno bliski su Grbinu i Hajdašu Dončiću. Pa je tako u Čistoću smješten Davor Vić, Zagrebačke ceste vodi Jurica Krleža, na čelo zagrebačkog zavoda za javno zdravstvo postavljen je Branko Kolarić, a Joško Klisović jedini je predsjednik skupštine u Hrvatskoj s plaćom većom od gradonačelnika. To su, naravno, samo one najistaknutije funkcije. A u zagrebačkom SDP-u ne žele šutjeti zbog nekoliko funkcija koje je stranka dobila. Tako da su na pomolu i nove krize: i u SDP-u i zagrebačkoj koaliciji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.