Top News
992 prikaza

HDZ i dalje miče one koji upozoravaju na korupciju

1/2
PIXSELL
KRIMINOPOLIS Smijenjen je čovjek koji je istražitelje upozorio na preplaćivanje jednog uređaja za šest milijuna kuna. Oni koji su ga kupili i dalje su na svojim pozicijama

U tišini je prošli mjesec maknut HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić. Plazonić je maknut i s čela upravnog vijeća KBC-a Rijeka i specijalne bolnice Lovran, koja dobro posluje. Vlada nije posebno obrazložila njegovo micanje, a kako taj kardiokirurg i nije previše poznat široj javnosti, sve je prošlo bez ikakvog problematiziranja. No zašto je on morao otići?

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

Ovog proljeća svjedočio je u Uskoku i potvrdio da je upravo njegovo ministarstvo preplatilo uređaj za zračenje pacijentica s rakom dojke za čak šest milijuna kuna. On je odbio kupiti takav uređaj za 11 milijuna kuna za bolnicu u Rijeku, smatrajući da se može dobiti uređaj modernije generacije. Skupi uređaj kupljen je za KBC Sestre milosrdnice za 11 milijuna kuna, a 24sata su otkrila i da je isti uređaj jedna privatna zdravstvena ustanova platila pet milijuna kuna, a u Italiji su ga platili malo više od četiri milijuna kuna. Uskok je već prikupio dokumentaciju. Ali nije smijenjen drugi državni tajnik, koji je sudjelovao u nabavi preplaćenog uređaja, nego onaj koji je na to upozorio! Također, uprava bolnice Rijeka otkrila je skrivanje skupih lijekova od djelatnika i sve prijavila DORH-u. HDZ ovom smjenom pokazuje kako i dalje miče one koji upozoravaju na nepravilnosti, a ostavlja one pod istragom Uskoka.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 08:12 17.Rujan 2022.

    Hdz 5000 afera narod opet za hdz