Top News
1051 prikaza

HDZ-ovac Culej izvrijeđao zatupnika Roma: 'Laže ko srpski cigan'

Uvrede Steve Culeja
Screenshot Facebook
HDZ-ov zastupnik Culej već neko vrijeme je poznat po svojim ispadima u javnost, a u najnovijem se obračunao sa Veljkom Kajtazijem

"Laže ko srpski cigan", počastio je Stevo Culej kolegu zastupnika Veljka Kajtazija. HDZ-ov zastupnik Culej u nekoliko navrata dospio je u javnost zbog nadasve primitivnih ispada, a u utorak ujutro posebno je izvrijeđao kandidata nacionalnih manjina Kajtazija. 

Uvrede Steve Culeja | Author: Screenshot Facebook Screenshot Facebook

Na Facebooku je Kajtazi objavio promotivnu fotografiju uz slogan "Pravi čovjek za nas", a Culej ga je izvrijeđao. "Postovani Romi ne vjerujte bivsem oficiru JNA laze ko srpski cigan i nije dio vas Hrvatskih Roma u Hrvatskom saboru iznosi laži i radi po nalogu mrzitelja hrvata sto nije vas program suzivota", napisao je Culej ispod spomenute fotografije.

Komentar, objavljen rano ujutro, u međuvremenu je obrisan.

Veljko Kajtazi | Author: Marko Prpić (PIXSELL) Marko Prpić (PIXSELL)

Podsjetimo, Culej je bio zastupnik HDZ-a u prethodnom sazivu Sabora. Na parlamentarnim izborima 11. rujna kandidat je također na listi HDZ-a. Nalazi se na 14. mjestu u petoj izbornoj jedinici.

Culejev mandat u Saboru više je obilježilo vrijeđanje aktivistica nego govori u Saboru. U lipnju, nedugo nakon velikih prosvjeda u znak podrške Kurikularnoj reformi aktivistice su dijelile zastupnicima svjedodžbe. Navodno im je Culej rekao da tom svjedožbom mogu obrisati "onu" stvar. Culej se naknadno branio da ništa takvo nije rekao već da je samo rekao "Hvaljen Isus" dok je prolazio pokraj aktivistica na Markovom trgu.

Stevo Culej u Saboru | Author: Patrik Macek/ PIXSELL Patrik Macek/ PIXSELL

Osim toga, protiv njega vodi se postupak za razbijanje dvojezčnih ploča u Vukovaru. U travnju je održano prvo ročište zbog optužbi da je Culej izazivao nerede u rujnu 2013. godine u Vukovaru kada je skupina prosvjednika razbila ćirilične ploče na državnim ustanovama, a ozlijeđena su i dvojica policajaca.

Skinut mu je zastupnički imunitet kako bi mogao ići na suđenje, a on je rekao da mu je drago što je pažnja javnosti usmjerena prema njemu.

"Ovo je grad zla i najvećih zločina počinjenih u naše vrijeme. U ovom gradu je dozvoljeno da onaj koji je ubijao hrvatske građane danas nosi časnu odoru hrvatske policije", rekao je Culej nakon prvog ročišta. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.