Top News
1378 prikaza

ISIL-ovskom taktikom pokušali ubiti Madura

Pokušaj atentata na Madura
1/4
Handout/REUTERS/PIXSELL
Šef države na rubu propasti preživio je pokušaj atentata

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro bio je meta neuspjelog napada u subotu u Caracasu dok je držao govor na na vojnoj svečanosti, javljaju agencije. 

Dronovi napunjeni eksplozivom eksplodirali su blizu mjesta na kojem je predsjednik Venzuele Nicolas Maduro držao govor u subotu, ali su i on i ostali članovi vlade neozlijeđeni, izjavio je venecuelanski ministar informiranja Jorge Rodriguez.

"Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubojstva. nisu uspjeli", rekao je Rodriguez. "Imamo dokaz da je ovo bio pokušaj ubojstva. Nisu uspjeli", rekao je Rodriguez, a prenijela je Hina. "Predsjednik Maduro je iz napada izašao bez ozljeda i nastavlja s radom".

Kako se vidi na televizijskim snimkama Maduro je iznenada prekinuo govor kojeg je držao u subotu u Caracasu na vojnoj svečanosti. U jednom trenutku dok je govorio Maduro je pogledao u nebo, a kamera je prikazala više desetaka vojnika kako trče prema Avenida Bolivar na kojoj se održavala svečanost. U pozadini su se čuli vriskovi. 

Kako je dodao Rodriguez, u ovom "napadu" na Madura ozlijeđeno je sedam pripadnika Nacionalne garde.

Prijenos predsjednikova govora odmah je prekinut nakon napada.

Slične taktike su godinama koristili pripadnici ISIL-a u brojnim napadima na iračke i sirijske snage sigurnosti. Jeftinim dronovima su dodali jeftine mehanizme za otpuštanje bombi i tako su s velikom preciznošću mogli ubijati svoje protivnike. Čini se da je bilo samo pitanje vremena kad će neka druga organizacija preuzeti njihove taktike.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 14:15 05.Kolovoz 2018.

    Kriva adresa;NE Isil,več CIA.Nemoraš lagati ako ti gazda naredi.