Top News
1031 prikaza

Kolinda bez rukavica sasula paljbu po Plenkiju

Pregled tjedna
express
Tjedan iza nas obilježile su političke svađe, širenje Bandićevog utjecaja, rehabilitacija Martine Dalić i dolazak Arkanovog 'pajdosa'

U nastavku donosimo pregled tjedna i događaje koji su obilježili protekli tjedan:

Milanka & Milan

Milanka Opačić postala je nova 'snaga' Milana Bandića. Objavila je da je u Saboru prešla u klub Milana Bandića, čime se Bandićev klub popeo na čak 11 zastupnika. Opačić je nedavno izašla iz SDP-a, nakon što su iz stranke izašli i neki drugi nekad viđeniji članovi poput Bojana Glavaševića.

Više o Milanki Opačić pročitajte ovdje

Predsjednica opet u sukobu s Vladom

Na relaciji Grabar Kitarović - Plenković opet je zaiskrilo, što praktički i nije neka novost. Predsjednica je uputila čitav niz kritika na račun Vlade: previše vremena je Vlada izgubila baveći se Agrokorom, propustilo se vrijeme za provođenje teških, ali potrebnih reformi, Vladina demografska politika nije sustavna, plaće treba povećati svima poreznim izmjenama... To je samo dio kritika Kolinde Grabar Kitarović, a novi javni obračun počeo je par dana prije tih kritika nakon što se doznalo da predsjednica neće ići u Marrakech, nakon čega je postalo nejasno tko će Hrvatsku uopće predstavljati na konferenciji o UN-ovu sporazumu o migrantima. Iz Vlade su poručili da su iznenađeni što se predsjednica predomislila oko puta u Marrakech, a s Pantovčaka da su iznenađeni time što su u Vladi iznenađeni jer da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, tvrde, bilo na vrijeme o svemu obaviješteno. 

Čini se da ipak nije tako kako kaže predsjednica, a sve o tom sukobu pročitajte ovdje

Palma u Zagrebu

Gradonačelnik Milan Bandić u goste je pozvao Dragana Markovića Palmu, kontroverznog bivšeg gradonačelnika Jagodine, koji je sada predsjednik skupštine tog grada. Palma je poznat i po suradnji s Željkom Ražnatovićem Arkanom s kojim je 1993. osnovao Stranku srpskog jedinstva. Za vrijeme posjeta u Zagrebu Palma je pokušavao demantirati svoju skandaloznu prošlost, a tko je Palma pročitajte ovdje

Stigla knjiga Martine Dalić

Martina Dalić predstavila je svoju knjigu o Agrokoru. Na promociju su došli brojni poznati uzvanici kao što su premijer Andrej Plenković, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar obrane Damir Krstičević, Vladin povjerenik za Agrokor Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber. Došao je i bivši povjerenik za Agrokor Ante Ramljak, ali i Emil Tedeschi, Slavko Linić i Vladimir Šeks.

Više o promociji pročitajte ovdje

Umjesto rasta, Hrvatska pada

Hrvatska je u najnovijem godišnjem izvješću Svjetske banke o regulativi poslovanja “Doing Business” zauzela 51. mjesto među ukupno 190 zemalja svijeta, U odnosu na prošlogodišnje izvješće Hrvatska je pala za osam mjesta, objavila je u utorak Svjetska banka. U prošlogodišnjem izvješću Hrvatska je sa 72,99 DTF bodova zauzela 43. mjesto.

Detalji o izvješću pročitajte ovdje

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.