Top News
2276 prikaza

Kralja kokaina Srbija izručuje Hrvatskoj

Darjan Ješovnik
MUP
Jedan je od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik

Ministarstvo pravde Srbije odobrilo je izručenje slovenskog državljanina 34-godišnjeg Darjana Ješovnika Hrvatskoj koja je za njim tragala zbog šverca kokaina, donosi srpski Blic. Odluka o izručenju donijeta je nepunih mjesec dana nakon uhićenja bjegunca. 

"Ješovnik je nakon uhićenja dao svoju suglasnog za provedbu pojednostavljenog postupka izručenja, što je doprinijelo donošenju odluke", rekao je sugovornik Blica.

Ješovnik osim slovenskog ima i crnogorsko državljanstvo. U ekstradicijskom pritvoru u Srbiji nalazi se nakon što je 6. travnja ove godine uhićen na graničnom prijelazu Horgoš. Kod njega su pronađeni i krivotvoreni dokumenti na ime Uroš Vojinović. Nakon provjere utvrđen je njegov pravi identitet, i potvrđena činjenica da je u Hrvatskoj još prije osam godina za njim raspisana međunarodna potjernica zbog krijumčarenja kokaina

U bijegu nakon raspisivanja tjeralice

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj. Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći.

Kokain Novi trend Top News Kokain se na Balkanu dila preko pozivnih centara

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije. 

Rođen u istom mjestu kao i narkobos Darko Šarić

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Darjan Ješovnik je slovenski državljanin rođen u crnogorskim Pljevljima, rodnome mjestu narkobosa Darka Šarića. Na tjeralici se našao kao jedan od osumnjičenika u vjerojatno najvećoj međunarodnoj operaciji suzbijanja trgovine kokainom u Europi, operaciji Balkanski ratnik, usmjerenoj upravo protiv Šarića i njegova kartela. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.