Top News
1584 prikaza

Memoari strave: Tko su tajni vladari HDZ-a?

Naslovnica Express
1/2
Express
Novi memoari Josipa Manolića otkrivaju čiji je projekt Karamarko, što su radili očevi Plenkovića, Milanovića i Josipovića, te kako je Tuđman nestao, a da Udba to nije ni primijetila

Nakon izlaska drugog dijela Manolićeve autobiografije, najopakije memoaristike koju je Hrvatska vidjela, mnoge će maske pasti, mnogim spomenicima otpast će pozlata...

Express | Author: Express Express

Manolićeva knjiga sjećanja rezultat je dugog promišljanja vlastite, vrlo burne uloge i mjesta u nacionalnoj povijesti, od trenutka njegova ulaska u komunistički pomladak SKOJ do izlaska iz HDZ-a, kad konačno shvaća da zapravo ništa ne zna o Franji Tuđmanu, svom skojevskom i partijskom drugu te najbližem susjedu u Nazorovoj ulici, s kojim je gotovo 20 godina dijelio naoko istovjetnu sudbinu komunističkog disidenta. 

Ali jednog dana, nakon pročitane gomile Udbinih dosjea i preslušavanja traka u godinama ozvučenoj Tuđmanovoj kući, odnekud je prvi put bljesnulo pitanje o nelogičnom ponašanju tajne službe prema objektu nadzora i progona: kako je moguće da cijelih sedam dana u kolovozu 1978. nisu čuli Tuđmanov glas u njegovu domu, ne poduzimajući baš ništa da ustanove gdje se nalazi i što radi državni neprijatelj? 

U novom broju Expressa otkrivamo i genezu socijalističkih dinastija i dinasta: neočekivane pripovijesti o tomu kako su vrijeme socijalizma proživjeli očevi Ive Josipovića, Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića. 

Donosimo i otkriće o Bandićevoj strategiji za nove izbore. Zagrebački gradonačelnik osnova novi Most, Milanov most, u koji pokušava uvesti gradonačelnike poput Baldasara, Vrkića, Duspare... Miki ovog puta juriša na nebo. Novi Express na svim kioscima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.