Top News
4635 prikaza

Milić i Medved natjerali Banožića na smjenu glasnogovornice?

1/4
PIXSELL
Banožića su nakon izjava o dronu iznenada posjetili glasnogovornik Vlade Milić i Medved, koji je, kako se priča, kandidat za ministra obrane

Saša Guttman više nije glasnogovornica u MORH-u, saznaje Express iz provjerenih izvora. Prema dostupnim informacijama, Guttman je prva žrtva otužnog spektakla s dronom i nagađanjima o tome ima li u dronu bombe ili ne. Naime, nakon što smo danima slušali i gledali nevjerojatne izjave najvišeg političkog vrha o eksplozivu koji je pao na Zagreb, pa onda da ga bilo nije, potvrđeno nam je kako su Marija Banožića u ministarstvu iznenada posjetili glasnogovornik Vlade Marko Milić i ministar branitelja Tomo Medved. Inače, upravo se Medved sve glasnije spominje kao novi ministar obrane.

 | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Saniranje štete svelo se, zasad, na odlazak Guttman s glasnogovorničke pozicije. Je li to najava i odlaska samog Banožića? S obzirom na sve okolnosti, kao i cirkus u javnosti nakon svake Banožićeve izjave i poteza, Milanovića da i ne spominjemo, vrlo je vjerojatan kandidat. A Guttman je njegova pouzdana suradnica još od prve ministarske funkcije, u Ministarstvu državne imovine. Guttman je kod prethodnog ministra Marića bila savjetnica u kabinetu, a Banožić ju je rasporedio na mjesto glasnogovornice. Kad je prešao u MORH, Guttman, članica HDZ-a iz Istre, tamo je preuzela isti posao. Sad je degradirana, i to je očito kraj dugogodišnje dobre suradnje.

 | Author: Slavko Midžor/PIXSELL Slavko Midžor/PIXSELL

A kako smo već prije pisali, Banožić se u MORH-u baš raspojasao sa suradnicima zaduženima za razne komunikacije. Uz Guttman, koja je bila zadužena za komunikaciju o MORH-u, tu su savjetnica za medije Ivana Franić te šefica Ureda za odnose s javnošću Ivana Valentić. Na MORH-ovim stranicama stoji da imaju i službenicu za informiranje, Ružu Vučić.

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Marko Milić Patrik Macek/PIXSELL

Upravo je Express objavio kako je Banožić angažirao i bivšu novinarku HRT-a Dijanu Čuljak, i to kao medijsku trenericu. Nije mu smetalo to što je Čuljak godine provela na sudu s optužnicom za izvlačenje novca, a ona je pojašnjavala kako je MORH angažirao njezinu privatnu tvrtku za usluge medijskog treninga i usluge stručne osobe za jezik i govor. Ukupni troškovi iznosili su malo više od 19.000 kuna, bez PDV-a.

 | Author: Željko Lukunić/PIXSELL Tomo Medved Željko Lukunić/PIXSELL

I to nije sve, ako se računaju i ostali savjetnici. No ni sve to nije nikako pomoglo Banožiću da ispegla imidž ministra zaista važnog i osjetljivog resora. Dron ga je, pjesnički rečeno, povukao na dno. Premijer ipak neće dopustiti da mu ministre i uzdanice ruši tamo neka oporba, pa ćemo sve saznati nakon Uskrsa. U međuvremenu, preslagivanje je očito počelo na nižim razinama.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.