Top News
238 prikaza

Nakon otkrića 24sata još jedna prijava o sukobu interesa Karamarka

Ana i Tomislav Karamarko
Dusko Marusic (PIXSELL)
Povjerenstvo za odlučivanje interesa prijavu iz 2011. odbacilo je tvrdeći da Karamarko 2005. nije bio suvlasnik Sobolija. Dokumenti 24sata tvrde suprotno

Udruga Partnerstvo za društveni razvoj (PSD) obnovilo je svoju prijavu protiv Tomislava Karamarka Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa iz srpnja 2011. Ovaj put na osnovi nedavnog otkrića 24sata o povezanosti Karamarka i današnjeg lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića još iz 2005., kao i o tome da je Karamarko bio jedan od suvlasnika tvrtke Soboli dok je bio na čelu i POA-e i SOA-e.

U travnju 2014. Povjerenstvo je prijavu PSD-a odbacilo, isključivo zahvaljujući zaključku da Karamarko u vrijeme dok je obavljao dotične funkcije navodno "nije imao vlasničkih udjela u trgovačkim društvima Soboli d. o. o., Stabilis Consultum d. o. o., Doron net d. o. o., Ippon security d. o. o., Caballus net d. o. o., i ustanovi Sigurnost educa, a niti je od tada u tim pravnim osobama vršio poslove upravljanja ili bio član nadzornog odbora".

24sata je, međutim, otkrio dokumente s Trgovačkog suda prema kojima je Karamarko ipak bio suvlasnik tvrtke i 2005., u vrijeme dok je tvrtka Soboli pisala povjerljive izvještaje za Inu i dostavljala ih na ruke Karamarkovom prijatelju Josipu Petroviću, koji je u to doba bio član uprave Ine.

Josip Petrović se sada nalazi u središtu optužbi o aktualnom sukobu interesa Tomislava Karamarka u "aferi konzultantica", prema kojima je tvrtka Drimia Karamarkove supruge Ane bila angažirana preko Petrovića na poslovima za MOL. To je i suština traženja skorog glasanja o povjerenju Karamarku u Saboru kao prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.