Top News
298 prikaza

Ne sprečava se korupcija nego politička šteta

PIXSELL
Ministrica je branila čovjeka koji je uhićen i za kojeg je znala da je potpisivao lažna izvješća. Ali nikome ne pada na pamet preuzeti odgovornost za to...

Primjer afere Geodetskog fakulteta i Ministarstva kulture najbolje pokazuje kako se HDZ bori protiv korupcije. Odnosno kako je želi umanjiti, izbjeći preuzimanje odgovornosti, spinati i na kraju sve gurnuti pod tepih. Mjesecima je ministrica Nina Obuljen Koržinek tvrdila da ništa nije preplaćeno u poslu s Geodetskim fakultetom, pa čak i kad su europski tužitelji utvrdili da je od isplaćenih 2,5 milijuna eura oko 500.000 otišlo za fiktivne poslove, a u biti u vikendice i džepove profesora koji su sve organizirali. Zatim je čuvala i branila HDZ-ovca i svojega glavnoga konzervatora Davora Trupkovića, koji je bio zadužen za taj posao. A onda, kad je Trupković uhićen pod sumnjom da je uzeo mito od 39.000 eura, a zauzvrat potpisivao lažirana izvješća za isplate, ministrica se pohvalila da je ona spriječila štetu. Upala je u logički rascjep, ali to niti premijeru niti HDZ-ovcima uopće nije važno jer je ona “suho zlato”. Priznala je da je odbila platiti posljednje izvješće koje je potpisao uhićeni Trupković jer su kontrole utvrdile da se plaća i već odrađeni posao. Dakle, iako je tvrdila da je sve u redu, sad je promijenila priču, a ona tri prethodno plaćena izvješća ne spominje. Umjesto nuđenja ostavke ili barem isprike, premijer i HDZ-ovci uopće ne govore o Trupkoviću nego o tome da je i uhićeni profesor nekad vodio lokalni SDP. To je ta preventiva. Ali ne korupcije nego političke štete.

 

 

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 16:43 11.Svibanj 2024.

    haha cak im je jaca sve rekjla sta su prodane duse