Top News
1302 prikaza

Nervozni Haso dočekao novu ministricu s cvijećem i poljupcem

1/3
screenshot/youtube
A samo nekoliko sati ranije govorio je da se "zna tko je i što je ona i kakvima pripada"

Sad već bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović novu ministricu Ninu Obuljen dočekao je cvijeće, da bi je pri primopredaji ministarstva čak i poljubio. "Upoznat ću je s procesima Ministarstva koji su u tijeku i zaželiti joj svu sreću", rekao je Hasanbegović. Pred kamerama N1 ipak nije mogao sakriti naglo i trzajuće smjenjivanje izraza na svom licu, od smiješka do krajnje ozbiljnog lica.

A i ministrica Obuljen, unatoč smiješku, odavala je dojam da bi se mogla sjetiti i nekoliko situacija koje bi je više usrećile od buketa cvijeća, stiska ruke i poljupca od svog prethodnika i zapravo najkontroverznijeg ministra u totalno propaloj vladi Tima Oreškovića. Zapravo i Tomislava Karamarka donedavno, te Bože Petrova do posljednjeg trenutka. Dan ranije Hasanbegović je pred kamerama bio puno iskreniji o svom mišljenju o novoj ministrici i o potezu Andreja Plenkovića da Ninu Obuljen pretpostavi njemu.

"Tko sam, što sam i što sam zastupao u političkom životu Hrvatske je poznato, poznato je što su o tome mislili i misle birači HDZ-a. Tko je i što je gospođa Nina Obuljen je također poznato, kojim krugovima pripada je također poznato", rekao je Hasanbegović. Iako se očekivalo da bi Hasanbegović u ovakvom razvoju situacije mogao napraviti i veći krš i lom, nije otišao bez ispaljenog metka.

Ministarstvo kulture je sinoć u 23.00 na svojim stranicama objavilo dokumente Upravnog nadzora u HAVC-u, gdje je Obuljen bila u upravi, te Upravnog nadzora u HNK u Zagrebu i u Rijeci. I dok su iz Ministastva kulture tvrdili da su dokumenti objavljeni u 11.20, što bi značilo da je to bilo prije potvrde da je Hasanbegović bivši, Teatar.hr je vrlo jednostavno dokazao da su dokumenti objavljeni u 23.00, nakon što je Hasanbegović shvatio da je gotov, te da je riječ o naivnom, pa i pokušaju informatički neobrazovanih iz ministarstva da lažiraju motive objave. Drugim riječima, bila je to sitna osveta Hasanbegovića premijeru Andreju Plenkoviću, pa i atak na Obuljen.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.