Top News
339 prikaza

Nisu 'ustaše poludele', već je Zoki postao 'pobješnjeli Max'

Zoran Milanović
Zarko Basic (PIXSELL)
Snimka razgovora Zorana Milanovića i predstavnika branitelja izazvala je priličan potres

Zoki rules! Zoran Milanović opet je napravio dar mar u hrvatskom konceptualnom polju. 

Transkript njegova razgovora sa predstavnicima braniteljskih udruga - koji su ga, čini se, navlačili na "bratstvo jedinstvo" spiku, ali su dobili pobješnjelog Maxa  - proizveo je ozbiljan regionalni politički potres, s epicentrom na Iblerovu trgu...

Šef SDP-a opet je postao Hrvatina. Srbijancima je - to jest, "srpskim vlastima" a ne srpskom narodu, kako je stajalo u prvim nepreciznim transkriptima -  poslao "poruku od Svetog Ilije - nećete u Čavoglave, niste ni prije..." -" vi ste šaka jada.." 

Zadnji puta tim je terminom opisao Kolindu Grabar Kitarović. BiH je opisao kao državu u kojoj se čovjek nema s kim dogovoriti, pa bi bilo najbolje da što prije uđe u EU. 

Zoran Milanović | Author: Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL Vjeran Žganec Rogulja/ PIXSELL

Slično je prošle godine, za vrijeme elementarnih nepogoda, Hrvatsku opisao kao "slučajnu državu" misleći na to da nemamo sustav prevencije od elementarnih nepogoda, pa se i poplavama i sušama čudimo kao pura dreku, ali je desnica kasnije tu izjavu namjerno krivo protumačila kao omalovažavanje stvaranja Hrvatske, što jednostavno nije bila istina.

Srbija ključa. Dio establišmenta poziva na ekonomske sankcije, priređuju se specijalne emisije, portalima dominiraju naslovi tipa "Ustaše opet poludele"; "Milanović Poglavnik" i tako dalje i tomu slično...

Zoran Milanović ponovio je ono što je učinio i na prošlim izborima. Zašao je duboko u protivnički kazneni prostor, i kad se već činilo da je riječ o ofsajd zamci, on je zabio, kako se čini, regularan zgoditak.

Koji su efekti ovog manevra?

MIlanović je gurnuo Andreja Plenkovića duboko u sjenu, ali ga je gurnuo i nalijevo! Milanović je hrvatovao baš u vrijeme dok se Andrej Plenković ispričavao Veljku Kajtaziju zbog uvreda Steve Culeja. 

S druge strane, diplomatični Plenković djeluje  vrlo bljedunjavo naspram ovog regionalnog ratnika, čije izjave dižu na noge pola Balkana. 

Čini se da će Milanović na desnom centru - gdje je bazen sa 40 posto glasova - steći ozbiljne simpatije, barem do 11. rujna, no ako to i ne uspije, učinit će Plenkovića manje vjerodostojnim. 

HDZ je u zadnjem izbornom ciklusu izgubio  monopol za licenciranje domoljublja, a sad ih je Milanović gurnuo u još dublji problem...

Postane li premijer, morat će popravljati odnose sa Srbijom, ali on je kampanjac - dođe li to pitanje na dnevni red, već će on osmisliti novu kampanju...

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.