Top News
3889 prikaza

Ne mogu naši TV ekrani bez uhićenja, no dobro je da se čisti

1/2
Sandra Šimunović/PIXSELL
Bit stvari je u tome da ministar ne smije lagati i falsificirati istinu. Tko će mu vjerovati od stranih diplomata? RTL pak treba dati veću pozornost izvrsnoj emisiji ‘Potraga’, u kojoj gledamo zanimljive i aktualne priloge

TV ekrani su puni trgova i kafića naših navijača u kockastim dresovima širom Hrvatske, gdje gledaju utakmice Europskog prvenstva u nogometu. Nažalost, na mnogo mjesta ne poštuju se mjere zaštite protiv korone, što može ugroziti nadolazeću glavnu turističku sezonu. HTV je u svom studiju u Zagrebu okupio izvrsnu ekipu stručnjaka koji izuzetno zanimljivo komentiraju utakmice. 
Ne mogu naši TV ekrani bez uhićenja, pa samo tako gledali kako privode trojicu osječkih sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita. Čuli smo komentare, dobro je da je konačno počelo čišćenje od onih koji kompromitiraju sudstvo. U polemiku predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera o mjestu središnje proslave Oluje uključio se i Generalski zbor podrškom ideji da proslava ostane u Kninu, ali i da se ova značajna godišnjica obilježi i u drugim mjestima Hrvatske. Mnogi su komentirali da je premijer Andrej Plenković mudro napravio što nije nastavio polemiku o toj temi s predsjednikom Republike nego je to prepustio Tomi Medvedu, ministru branitelja, i drugima.

 | Author: Dubravka Petrić/PIXSELL Dubravka Petrić/PIXSELL

Po tko zna koji put u posljednje vrijeme imali smo priliku gledati čudne i nimalo diplomatske izjave našeg ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana. Uz ostalo, ustanovilo se da nije govorio istinu o svom putovanju na sastanak NATO-a s predsjednikom Republike jer je Nova TV u posjedu dopisa iz kojeg se jasno vidi da on potvrđuje svoj odlazak, koji je poslije otkazao uz nedopustive komentare u odnosu na predsjednika Republike, koji s premijerom kreira vanjsku politiku. Bit stvari je u tome da ministar ne smije lagati i falsificirati istinu. Tko će mu vjerovati od stranih diplomata? Želeći umanjiti uspjeh predsjednika Republike da se u deklaraciji ipak spominje Dayton, on si uzima za pravo tumačiti zašto je glavni tajnik NATO-a Stoltenberg zvao Milanovića. Imao je Grlić Radman i neprimjeren nastup na odboru Sabora, kad je ispod svakog nivoa napao Nikolu Grmoju. Čuli smo izjave viđenijih komentatora i analitičara koji smatraju da je ovakav necivilizirani napada na predsjednika Republike skandalozan. A modni stručnjaci imaju posebno mišljenje o seriji njegovih maramica u džepu sakoa. 

 | Author: Patrik Macek/PIXSELL Patrik Macek/PIXSELL

Završila je još jedna izuzetno uspješna sezona naše najgledanije emisije, “Tvoje lice zvuči poznato”. Bio je to veliki finale odlične glazbe i još boljih imitacija u svakom pogledu. Pohvale svim sudionicima, uključujući vrlo zanimljiv i duhovit žiri, kao i voditelje emisije, izvrsnu Maju Šuput i opuštenog Franju Ridjana. RTL treba dati mnogo veću pozornost i reklamu izvrsnoj emisiji “Potraga”, u kojoj gledamo zanimljive i često vrlo aktualne priloge. Odlični reporteri i vrlo angažirana Silvana Menđušić, koja odavno važi za jednog od ponajboljih autora i urednika, često i sama radi udarne priloge. Bilo kako bilo, velike pohvale Silvani, svim autorima emisije i RTL-u. 
Tijekom tjedna nakon odlične emisije “Večera za 5 na selu” na RTL-u vrlo zanimljiva emisije “Ma lažeš”, u kojoj se natječu dvije ekipe u pogađanju što je istina a što laž koju iznosi netko od vrlo zanimljivih sudionika. Odličan voditelj Rene Bitorajac. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:03 20.Lipanj 2021.

    u jugi je bilo bolje