Top News
1402 prikaza

Pa kako i informatika može biti problem u Hrvatskoj?

1/2
Sandra Šimunović/PIXSELL
Za obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima na ekranima čestitke HTV-u, a veliki minus TV N1. Od izjave predsjednika Zorana Milanovića dali su samo zadnju rečenicu, a kasnili su na uključenje...

Cijepi se, cijepi se, sa svih strana pozivaju se građani širom Lijepe Naše da se cijepe i time omoguće sebi, ali i drugima miran život. U svezi fijaska raznih platformi Ministarstva zdravlja, naše televizije mogu napraviti analizu da već trideset godina učenici MIOC-a iz Zagreba na međunarodnim natjecanjima osvajaju zlatne i srebrne medalje. Naše informatičke tvrtke poznate su i priznate među vodećima u svijetu pa je logično pitanje - kako to područje može i uopće smije biti problem? Cijeli državni vrh obilježio je vojno redarstvenu akciju Bljesak u Okučanima polažući vijence u razmacima od pola sata. Svi su dali kratke prigodne izjave ne ulazeći u bilo kakve polemike dnevnih zbivanja, a čuli smo i neke izjave branitelja koji smatraju da je polaganje vijenaca trebalo biti zajedničko. HTV je na svom informativnom kanalu 4 s voditeljem Damirom Smrtićem odradio posao maksimalno profesionalno - na vrijeme se izravno uključivao u zbivanja u Okučanima, a u međuvremenu smo slušali zanimljive razgovore sudionika akcije Bljesak, kao i druge branitelje i goste. TV N1, koja je poznata po izravnim uključenjima u važna dnevna zbivanja, odradila je ovaj posao izuzetno neprofesionalno, kasneći s izravnim uključivanjem na sva izaslanstva. Od izjave predsjednika Zorana Milanovića dali su samo zadnju rečenicu, a kasnili su na uključenje dolaska delegacije i polaganje vijenaca predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića emitirajući snimku sa zakašnjenjem s oznakom u uglu ekrana - uživo. Pa to je čisti falsifikat jer se radi o snimci. Zar je to profesionalno? Voditeljica emisije Mašenka Vukadinović cijelo vrijeme razgovara sa svojim gostima, ima kontrolu na ekranu što se zbiva u Okučanima i umjesto da se ispriča gostu i uključi u događaj, ona nastavlja razgovor u studiju.

 | Author: Ivica Galović/PIXSELL Ivica Galović/PIXSELL

Da ponovim, za obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima na ekranima čestitke HTV-u, a veliki minus TV N1. Ova televizija napravila je dobar programski potez pozvavši u goste Peru Kovačevića, koji je bio sudionik izrade Ustava i izmjene zakona o upotrebi oružanih snaga u ratu i miru te ovlastima predsjednika Republike. Po njemu, u ovim prijeporima u pravu je predsjednik Republike, a ne ministar obrane, koji je nastupio na TV-u dan prije pogrešno tumačeći zakon. Inače, dobro je da je N1 dovela u studio predstavnika Sindikata Krešimira Severa na temu Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja, na koji su svi zaboravili. Od mnogih “Dnevnika” proteklih dana, s razlogom izdvajam središnji “Dnevnik” HTV-a od 28. 4. u 19 sati. Vrlo informativan, dinamičan, sveobuhvatan, odlični izvještaji i, što je važno, vrlo objektivni, zanimljive snimke. Posebno ističem opširan prilog s proslave 4. udarne gardijske brigade i razgovor s generalom Damirom Krstičevićem. Blok sporta i prognoze - kak’ se šika! Pohvale idu urednici i voditeljici “Dnevnika” Marti Šimić Mrzlečki, koja je odlično i odmjereno vodila “Dnevnik”, pravom interpretacijom i što je važno - bez velikog šetanja, malo sijedi, malo stoji. Čestitke i uredniku Darku Šakoti, kao i cijeloj ekipi.Sve dalekovidnice vrlo informativno i mudro daju mnoge kandidate za lokalne izbore, posebno u naša četiri velika grada. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.