Top News
7026 prikaza

Pernar preko tek rođenog sina širi bolesne teze

Split: Ljubav Ave Karabatić i Ivana Pernara okrunjena brakom u sklopu karnevala
Miranda Čikotić/ PIXSELL
Situacija sa Facebook stranicom malog Noe je eskalirala i očito je da bi neke institucije tu imale dosta posla

Express je nedavno pisao kako je Ivan Pernar rođenje svog sina Noe iskoristio za svoju predsjedničku kampanju i to tako što je osim objave fotografija svog novorođenog sina napisao da ga nije i da ga neće cijepiti.

Bilo je to plodno tlo za sve lakoumne roditelje koji su poput njega protivnici cijepljenja, pa su mu se javili u stotinama poruka i komentara, a kada je vidio da će mu manipulacija sa cijepljenjem donijeti novu hordu potencijalnih glasača otišao je korak dalje i otvorio stranicu - Mali Noa koji nikad nije cijepljen.

Split: Ljubav Ave Karabatić i Ivana Pernara okrunjena brakom u sklopu karnevala Šarlatan Top News Pernar preko sina i ospica želi postati predsjednik

Riječ je o stranici o njegovom sinu, koju predstavlja kao neki navodni Noin dnevnik, ali Pernar je zapravo lukavo koristi isključivo za promicanje svojih besmislenih teorija o cijepljenju i necijepljenju. Već prvi postovi na stranici su posvećeni savjetima kako točno roditelji mogu izbjeći cijepljenje svoje djece, koji formular se treba potpisati i slično...

Potom je ponovio svoju već poznatu teoriju o tome kako vitamin C liječi sve, pa je opisao situaciju kako mu je sin imao iscjedak iz desnog oka, zbog kojeg mu je u bolnici bio propisan antibiotik. Pernar priznaje da se nakon antibiotika iscjedak smanjio, ali nije nestao, te da svoj sekret iz oka liječi vitaminom C.

Majke ga pitaju za savjet

"Po dolasku kući zamolio sam ženu da izdoji mlijeko i u svaku bočicu od 70-80 mililitara mlijeka bi stavio male količine vitamina C. Kroz 3 dana, uz pomoć izdojenog mlijeka s dodatkom vitamina C, bez primjene antibiotika, taj sekret je potpuno nestao i sada je Noa opet u pravilu samo na sisi", napisao je Pernar na Facebook stranici svog sina, gdje su mu ljudi u komentarima komentirali s "Bravo Ivane".

Facebook stranica sina Ivana Pernara | Author: Facebook Facebook
Ono što je svakako zastrašuje na toj stranici, ako vas nije dovoljno šokirala priča o tome kako Pernar iskorištava svoje tek rođeno dijete u vlastite PR svrhe je to što mu se javljaju i majke koje ga pitaju za savjet, a koje im on dijeli, što je svakako situacija u kojoj bi nekoliko institucija trebalo odraditi svoj posao. Evo kako to izgleda:

"Pitala je jedna žena imaju li necijepljena djeca grčeve, ne mogu odgovoriti za sve, ali mogu za Nou. Ako ga hranimo na bočicu ima ih, ako je izdojeno mlijeko sobne temperature, a ne malo dogrijano, ima ih malo više. Međutim, kada ga doji, kolika skoro uopće nema. Na upit zašto, veli Noina mama - kad doji ne može se nagutat zraka, kao što se naguta kad pije iz bočice."

Facebook stranica sina Ivana Pernara | Author: Facebook Facebook
Kroz postove o Noi perfidno provlači nedokazive priče, poput one da "mnoge majke nakon što cijepe dijete prijavljuju da im dijete puno plače". To je izjava za koju nema nikakve dokaze ni argumente, napisana je tek toliko za lakovjerne roditelje koji mu zaista povjeruju da djeca nekontrolirano plaču zbog cijepljenja.

"Često puta majke nakon cijepljenja djeteta prijavljuju da je dijete imalo neutješan plač, konvulzije ili temperaturu, mali Noa niti 9 dana nakon rođenja nije imao žuticu, temperaturu, konvulzije niti je plakao bez razloga. Njegovi motivi za plakanje uvijek su isti i lako rješivi, gladan je, treba mu pelenu zamijenit, hoće se podrignut ili ima kolike. Čim mu se da jesti, zamijeni mu se pelena, podrigne se ili prdne, plakanje prestaje. Većinu vremena Noa provodi spavajući i na sisi", napisao je Pernar.

Facebook stranica sina Ivana Pernara | Author: Facebook Facebook
Pernar nastavlja širiti dezinformacije objavama da su milijuni djece uništene zbog cijepljenja kao i neke druge navode u kojima generalizira, ali ne nudi nikakvu konkretnu potvrdu i dokaz da je ono što piše točno. 

Stranica malog Noe sad već ima par tisuća fanova, ali ima i onih koji Pernara kritiziraju i smatraju ga neodgovornim ocem koji preko bebe peca najjeftinije političke bodove.

Pernar paralelno i na svojoj stranici objavljuje opasne nebuloze, pa tako navodi primjer psa koji je nakon cijepljenja prestao mahati repom.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cromarijo 13:40 21.Kolovoz 2020.

    MIMI pročitaj studiozno čitav članak i ocijeni sam dali je tvoj komentar na mjestu . Nije na odmet da se Pernar samoreklamira ali vlastito dijete mješat u te stvari vrlo je sramotno a uz to dali je cijepljenje zdravo ili ... prikaži još!li nije Partner je najmanje nadležan . Pernarovi postupci u saboru prljavi i neodgovorni su do zla boga.

  • Penzić 21:38 22.Kolovoz 2019.

    Nije Pernar bolesnik,nego su bolesnici teški oni ,kojisu glasali za Pernara !!

  • mimi 22:54 21.Kolovoz 2019.

    Covjek ima pravo iznositi svoje stavove, ne vrijedja nikoga.