Top News
857 prikaza

Rastezanje donošenja zakona o zabrani ustaškog pozdrava nije dobro

Goran Stanzl/PIXSELL
Mnogi su izrazili žaljenje što naši vodeći političari nisu zajednički položili vijenac poštujući sve epidemiološke mjere. U stvarima od državnog interesa trebaju se zatomiti osobni animoziteti i neslaganja

Lakše se diše, bila je nekada davno efektna reklama za bombone. Konačno imamo cjepiva koliko treba, sve se odvija bolje i brže, a posebno se to odnosi na Zagrebački velesajam, iz kojega građani izlaze dobre volje i hvale ukupnu organizaciju. Gospođa Smiljka iz Zagreba ima 84 godine, došla je taksijem i sa štapom, bila u redu. Nakon dvije-tri minute samoinicijativno dolazi redar s kolicima, vozi je na cijepljenje i poslije vraća. To je dokaz da se može kad se sve dobro organizira, što je učinio Zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, kojem čestitamo.  Čestitke i liječnicima obiteljske medicine koji i dalje cijepe u svojim ambulantama , ali i šalju pacijente na veća odredišta cijepljenja. Čuli smo o fijasku platforme CijepiSe, koja je trebala biti informatičko dostignuće, a svaki dan u javnost izlaze mnoge greške. Ministar zdravstva petlja, mota, a nikako da sve odmota. Naše televizije ponovno su odigrale važnu ulogu snimajući sve, dovodeći razne goste, stručnjake, koji su nam objašnjavali što se ustvari događa s virusom i što slijedi. Stožer se treba profesionalno postaviti o krizmi i pričesti te ostalim masovnijim okupljanjima. Mnogi su izrazili žaljenje što naši vodeći političari nisu zajednički položili vijenac poštujući sve epidemiološke mjere. U važnim stvarima od državnog interesa trebaju se zatomiti osobni animoziteti i neslaganja. Država prije svega! Sve su televizije odlično popratile zbivanja u Jasenovcu. Pohvale HTV-u što je u studio doveo poznatog i priznatog povjesničara prof. dr. Tvrtka Jakovinu, koji je na jednostavan i zanimljiv način uspio objasniti sve o logoru Jasenovac, o NDH te o ostalim temama koje se vežu za to razdoblje. Posebno ističem razumljivost u iznošenju povijesnih istina, kao i izvrstan način interpretacije profesora Jakovine. Rastezanje donošenja odluke i zakona o zabrani ustaškog pozdrava “Za dom spremni” nije dobro ni radi nas i naše pozicije u Europi. Ponovno nepotrebni problemi zbog HOS-a. Ponavljam, odlučan i jasan stav prvog predsjednika Hrvatske i vrhovnika Franje Tuđmana, na kojeg se svi i danas pozivaju, da su HOS i njihove uniforme neprihvatljivi i nelegalni i da svi moraju biti isključivo u odorama naše vojske, što je najveći dio njih i učinio. Koliko je bilo onih koji nisu bili u uniformama HV-a? Zanemarivo malo! Imamo ukupan broj i točan popis svih naših hrabrih branitelja koji su se borili u odorama pobjedničke Hrvatske vojske, a zna se i njihov ratni put. Logično pitanje - o kojem broju HOS-ovaca imenom i prezimenom govorimo? Koji je njihov ratni put i u kojim su bitkama bili? Građani Lijepe Naše ne žele nikakvo koketiranje s ustaškim zabranjenim znakovljem i pozdravima, što neki, nažalost, i danas rade. Hrvatska se temelji na antifašizmu, što je zapisano i u Ustavu, i časnom obrambenom Domovinskom ratu, koji smo dobili hrabrošću naših boraca u odorama pobjedničke Hrvatske vojske.
P.S. Neprofesionalna odluka glavnog urednika HTV-a da u subotu u središnjem terminu prenosi NBA košarku na Drugom programu. Trebalo je dati neku glazbenu emisiju, a košarku staviti na Četvrti kanal, na kojem je emitirana neka nezanimljiva stara arhiva. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:03 05.Svibanj 2021.

    taj povik je trebalo zabraniti 1990ih sada je kasno sada ce reci ovi iz hosa to je nas povik iz rata zamisli a koristili ga ustase u 2 svj ratu,, mi smo drzava antifašizma onda odu na bleiburg i govore ... prikaži još! protoiv antifašizma isto tak i s cetnicima oni još slave drazu,