Top News
4250 prikaza

S gazom preko uha, Trump se skoro rasplakao, mikrofon uzela starleta Amber Rose

Pixsell/Reuters, Canva
Osim što je pred tisućama ljudi u Milwaukeeju predstavio JD Vancea, svog nekadašnjeg kritičara kao kandidata za potpredsjednika, Donald Trump okupio je šaroliko društvo - od Afroamerikanaca, Sikha, starleta...

Dva dana nakon atentata Donald Trump ušao je na stage u Milwaukeeju neuobičajeno i duboko emotivan, kao da su mu oči bile pune suza dok je hodao prema svome mjestu, a zaluđeni republikanci skandirali Fight! Fight! Fight!, riječi koje je, okružen agentima Tajne službe, vikao nakon što ga je atentator ranio u uho nekoliko dana ranije u Butleru, Pennsylvania.

Preko desnog uha nosio je gazu. Popis govornika bio je pažljivo osmišljen jer u važnoj i izjednačenoj državi Wisconsin, koju je osvojio kad je prošli put bio predsjednik, Trump pokušava preoteti makar dio glasova demokratima. Stoga su prvih nekoliko govornika bili Afroamerikanci, a prvu večer zatvorio je odvjetnik molitvom Sikha. Bio je tu i Sean O’Brien’, vođa sindikata Teamsters koji okuplja 1,3 milijuna američkih radnika, tradicionalno sklonijih Bidenu. 

U Francuskoj su na nedavno održanim parlamentarnim izborima desničare iz Nacionalnog okupljanja pobjede možda koštali idoli mladih koji su se uključili u predizbornu utrku, prije svih nogometaši i Kylian Mbappe. Trump je izabrao drugu vrstu celebrityja. 

Čini se da je strategija Trumpova stožera zahvatiti što veći dio neodlučnih glasača, obraća se i mlađoj populaciji pa je jedna od govornica na konvenciji u Milwaukeeju bila i - američka starleta Amber Rose. Trump je s odobravanjem gledao njen govor. 

- Ovo su moji ljudi, ja ovdje pripadam - rekla je starleta.

- Za mene je Donald Trump oličenje alfa mužjaka. On je tu da zaštiti, osigura, osigura da su građani SAD-a u dobroj ekonomiji, štiteći nas. Osjećam se zaštićenim od Donalda Trumpa. … Osjećam se sigurnije s njim u uredu. Samohrana sam majka. Glas za Donalda Trumpa je glas za vraćanje novca u naše džepove i vraćanje dobre hrane na tanjure naše djece. Ako želite da cijene padnu, ako želite da inflacija padne, ako želite da cijene goriva padnu, ako se želite osjećati zaštićeno u svom susjedstvu sa svojom djecom, ako ste Amerikanac i ovdje ste i ti si rođen ovdje, Donald Trump je za tebe. Nije ga briga jeste li crnac, bijelac, homoseksualac. Nije ga briga. Ne radi se o tome. Zaustavimo priču o rasama. Ne radi se o tome. On je za američkog čovjeka. On je za vašu djecu. On je za žene. On je za sve nas - govorila je ranije, gorljivo ga braneći. 

Trumpa je nakon Butlera javno podržao i multimilijarder Elon Musk. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 21:57 16.Srpanj 2024.

    Vidi ga bahata gorila