Top News
40497 prikaza

Sanader kod Bonkulovića: Odbacio štake, nabio kapu i vikendom šeće Zagrebom

Kad dobije slobodne dane u zatvoru, Ivo Sanader šeće Zagrebom i kreće se puno bolje, nema više štaku. Sakrio se od znatiželjnih pogleda ispod plave kape i sunčanih naočala. Odslužio je pola od 18 godina kazne

Da bismo ga uskoro mogli vidjeti na slobodi rekao je još Čedo Prodanović odmah kad je Ivo Sanader prebačen iz Remetinca u zatvor otvorenog tipa Lipovica. I eto ga, Dr. Ivo vikendima slobodno šeće gradom. Naime, ispočetka su ga viđali samo u Popovači jer zatvorenici povremeno dobiju osmosatni boravak izvan kaznionice, ali u samom mjestu. A poštuje li zatvorenik sve uvjete tijekom izlaska, dobije pravo odlaska kući cijeli vikend. Ivo Sanader ga je, s obzirom na uzorno vladanje, očito dobio. 

Čitatelj 24sata snimio ga je prije nekoliko dana u zagrebačkom Kaptol Centru, nije koristio štake s kojima se pojavljivao na sudu, ali je na glavu nabio plavu šiltericu i naočale. Zaustavio se u trgovini Bonkulović, kupio je neke poklone i laganim hodom nastavio dalje. Za 69-godišnjaka koji je operirao koljeno kreće se vrlo dobro, kaže čitatelj. 

Sanader je inače šef knjižnice u Lipovici-Popovači i zadužen je za kulturno uzdizanje zatvorenika, ali čitatelj nije uočio je li svratio u neku knjižaru po kakvu dobru knjigu. 

U spomenutoj kaznionici zatvorenici sami kuhaju, a imaju i teretanu i knjižnicu. Za nju je upravitelj zatvora zadužio Sanadera.

- Očito je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika - kaže odvjetnik Čedo Prodanović.

Sanader se nakon vikenda na slobodi obavezno mora vratiti u Lipovicu. 

Prema važećim zakonima, osuđenik ima pravo zahtijevati prijevremeno puštanje na slobodu nakon pola odslužene kazne, a Sanader je od 2019. iza rešetaka, prije toga odslužio je još četiri godine s prekidima i ovih dana odslužit će točno pola, devet godina od izrečene kazne. U praksi se zahtjev za prijevremenim puštanjem an slobodu najčešće odobrava osuđenicima koji su odslužili dvije trećine kazne i Sanader bi u tom slučaju u Lipovici mogao ostati još tri godine, nakon čega je realno očekivati da izađe na slobodu.  

Cijelu priču o Sanaderovim satima na slobodi pročitajte OVDJE.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.