Top News
1222 prikaza

Sauchina tajnica Zeljko: "Nisam kriva"

Sauchina tajnica Sandra Zeljko
Matija Habljak/PIXSELL
Zeljko je od rujna dva puta u Uskoku tražila prekid istrage zbog narušena zdravlja. No, očigledno je dovoljno ozdravila te je u utorak satima iznosila obranu

Nekadašnja 'krunska svjedokinja' u slučaju Dnevnice, Sandra Zeljko, do koje, nakon što je istraga proširena i na nju, istražitelji mjesecima nisu mogli doći, u Uskoku je negirala sumnje da je i ona preko lažnih putnih naloga izvukla stotine tisuća kuna.

Zeljko je teretila bivšeg predstojnika ureda premijera Tomislavu Sauchu za izvlačenje novca lažnim putnim nalozima. Uskok Sauchu sumnjiči da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanović lažirao putne naloge i sa svojom tadašnjom tajnicom Zeljko nezakonito stekao 580.000 kn.

U proširenju istrage osumnjičena je i Zeljko.

U Uskoku smatraju da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac te je od ožujka 2016. do veljače ove godine, prema Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna

Zeljko, koja je u međuvremenu dobila premještaj u Ured za razminiranje, od rujna je dva puta u Uskoku tražila prekid istrage zbog narušena zdravlja. No očigledno je dovoljno ozdravila te je u utorak satima iznosila obranu. 

Prošli tjedan sudac istrage odbio je Sauchin prijedlog za novim grafološkim vještačenjem, koje je zatražio jer smatra da su u ona, koja se trenutno nalaze u spisu, kontradiktorna. Dva vještačenja Centra za forenzična ispitivanja “Ivan Vučetić” navode da je Saucha “vrlo vjerojatno - gotovo sigurno” i “vrlo vjerojatno” skriptor dijela potpisa na spornim putnim nalozima, a vještačenje koje je napravljeno na zahtjev Sauchine obrane navodi da Saucha “vrlo vjerojatno - gotovo sigurno” nije potpisivao te naloge.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.