Top News
116 prikaza

SDP i HDZ izjednačeni, Pametno osvaja jedan mandat

Marijana Puljak
Miranda Čikotić/ PIXSELL
U Narodnoj koaliciji ne skrivaju razočaranje rezultatom izlaznih anketa

Prema novim, dopunjenim rezultatima izlaznih anketa HDZ i dalje ima 57 mandata, ali toliko sada dobiva i Narodna koalicija. Mostu pripada 12 mandata, Jedinoj opciji 7, IDS-u 3 mandata, koaliciji Za premijera 2, HDSSB-u jedan i stranci Pametno jedan mandat.

Bauk je očekivao više, Beljak neugodno iznenađen

U Narodnoj koaliciji ne skrivaju razočaranje rezultatom izlaznih anketa.

Očekivao sam tijesan rezultat, očekivao sam 60 mandata za Narodnu koaliciju. Živi zid je dobio nešto više protestnih glasova na račun Mosta, ostali su više manje nepromijenjeni. U ovom trenutku najbliži su nam IDS i manjine, to je oko 70. Očito je da će nam trebati još sedam ruku, rekao je Arsen Bauk. Dodao je kako treba pričekati DIP i kako će vidjeti što će biti u dijaspori. 

"Neugodno me iznenadio rezultat izlaznih anketa, ali želimo zahvaliti svima koji su izašli na izbore i glasali za Narodnu koaliciju. Svi koji nisu izašli na izbore ne vjeruju političarima i kaznili su ih, to je poruka svima nama. HSS neće ići u vladu u kojoj bi bila koalicija s Mostom. Mi nismo foteljaši, a Zoran Milanović će imati našu punu podršku u pregovorima - jedan je to od uvjeta", rekao je Krešo Beljak iz HSS-a nakon objave izlaznih anketa u 19 sati. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.