Top News
769 prikaza

Sirijska vojska uhvatila najgoreg ISIL-ovog "odsjecatelja"

Buldožer
Poznat je po neslavnom nadimku "Buldožer", njegovo hvatanje težak je udarac za propagandu ISIL-a

Mohammed Emwazi, glavni ISIL-ov krvnik neslavno poznat i kao "Buldožer", uhvaćen je u Siriji. Prije četiri dana jedan korisnik YouTubea iz Sirije objavio je na toj društvenoj mreži video koji prikazuje kako pripadnici Sirijske vojske u stražnjem dijelu kamioneta drže polugolog ISIL-ovog predsjednika "Komiteta za odsijecanje".

Ogroman bradati čovjek, prema nekim izvještajima težak 130 kilograma, na snimci ima zavezane ruke i u jednom ga trenutku vojnici odvoze u nepoznato. Ostalo je nejasno kako su ga vojnici zarobili. Poznato je da je riječ o čovjeku koji je bio jedno od najmoćnijih ISIL-ovih propagandnih oružja još od 2014.

Pozirao je s 52 kilograma teškim mitraljezom, dokumentirani su brojni njegovi zločini, pa tako i odsijecanje ruku i nogu djeci, a navodno je samo žena i djece pogubio na desetke. Uopće njegovo hvatanje, a posebno lansiranje videa u kojem je napokon otkriveno njegovo lice i u kojem je prikazan polugol i bespomoćan, težak je udarac za propagandnu ISIL-ovu mašineriju.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.