Top News
15682 prikaza

Slatki život suca Vekića i 'prijateljice' na Mamićev trošak

1/2
Dubravka Petrić/PIXSELL
Što se tiče Nataše Sekulić, Mamić ju je na ‘presici’ u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, spomenuo čak 31 put

Suspendirani sudac osječkog Županijskog suda Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su u srijedu ujutro u Osijeku zbog sumnje u pranje novca. Sudac Vekić bio je uhićen u lipnju ove godine, s još dvojicom sudaca osječkog Županijskog suda, Antom Kvesićem i Darkom Krušlinom, nakon što ih je pravomoćno osuđeni bivši čelnik Dinama, Zdravko Mamić, optužio za primanje mita od 400.000 eura. Protiv njih je potom pokrenut stegovni postupak, a predsjednik osječkog Županijskog suda tražio je da ih se trajno razriješi sudačke dužnosti. Policija je, ne otkrivajući identitet, potvrdila da je osječki PNUSKOK, u suradnji s Uskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavio kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u pranje novca. Uskok ih tereti i da im je Mamić plaćao ljetovanja i putovanja, a Tadića za posredništvo. Što se tiče Nataše Sekulić, Mamić ju je na “presici” u ožujku, kad je prvi put javno iznio optužbe protiv osječkih sudaca, spomenuo čak 31 put. I ovaj se put oglasio.

 | Author: Denis Kapetanović/PIXSELL Denis Kapetanović/PIXSELL

- Posljednjih tjedana i mjeseci u tišini radim na reformi pravosuđa, a danas se vidi još jedan u nizu rezultata onoga što smo zajedno pokrenuli - uhićeni su sudac Vekić i njegova prijateljica zbog sumnje za pranje novca koji su izreketarili od onih kojima su trebali suditi po zakonu. Da, dobro ste pročitali, sudac Županijskog suda bavio se PRANJEM NOVCA. Netflix, pusti ‘Narcose’, dođi ovdje. Nadam se da neki sudac nekog višeg suda neće večeras u ‘Dnevniku’ istupiti javno i reći da je to normalna djelatnost u fušu, baš kao što je doživotno uzdržavanje bakica uz otimanje imovine, uzimanje robe u vrijednosti 100.000 eura i sadnja privatnih voćnjaka novcem poreznih obveznika. U Vekićevoj praonici nisu se Perwollom i Persilom prale samo Vekićeve pare, s obzirom na to da je bio dostavljač novaca za ostale krivosuce reketare, treba istražiti što je s novcem radio i za Kvesića, Vrbana, Krušlina, te svoje pajdaše s one strane zakona. Nadam se da je i suce Ustavnog suda i svih viših sudova barem malo sram kakve kriminalce u svojim redovima brane, ali polako, činjenica da me nitko od njih nije tužio za sve što sam iznio u javnost govori dovoljno za sebe - napisao je Mamić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.