Top News
74 prikaza

Strašno! Godinama su živjeli s truplima svojih bližnjih. Neki zbog njihovih mirovina, a neki iz samo njima poznatih razloga

Igor Kralj/PIXSELL
Rastrojeni Zagrepčanin nag je sjekirom razbijao aute susjedima. Potom se vratio u kuću u kojoj je policija otkrila mumificirano tijelo, vjeruju, njegove majke. Sličnih slučajeva bilo je i ranije

Što vi mislite, toliko vrijeme doslovno spavati pored mrtvaca? Ne možemo vjerovati da je to stvarno istina. Žao nam je što nismo prije reagirali na sve ovo, rekao je ta 24sata susjed čovjeka iz zagrebačkog Vrapča, koji je duže vrijeme živio s mrtvom majkom u kući.

Policija ga je privela nakon što je gol sjekirom razbijao aute. U kući su mu pronašli mumificirano tijelo. Sumnjaju da mu je to majka i da je  njezinu truplo godinama držao u kući. Je li to možda učinio kako bi nastavio primati njezinu mirovinu znat će se nakon što istražitelji završe kriminalističko istraživanje. 

Javnost je u studenom 2016. šokirao slučaj iz Zagreba, kad je u Brozovoj policija u stanu pronašla kostur žene. Otkrili su kako je bila mrtva gotovo četiri godine, odnosno da je preminula negdje u prosincu 2012. Bila je na krevetu u sobi prekrivena plahtom. Obdukcijom nisu mogli utvrditi točan uzrok ni vrijeme smrti. Sina su uhitili i osudili. Na sudu je rekao da je njegova majka umrla nekoliko dana nakon njezina povratka iz bolnice. Tvrdio je da se o majci (87) brinuo i prije nego što je završila u bolnici na operaciji kuka, te da se o njoj nastavio brinuti i nakon što su je u rujnu 2012. godine otpustili iz bolnice.

"Kuhao sam joj tri obroka dnevno, redovito mijenjao posteljinu i mijenjao joj pelene za inkontinenciju. Također, pazio sam da redovito uzima lijekove koji su joj bili propisani", tvrdio je sin koji je tijekom suđenja kazao da si ne može objasniti zbog čega nije sahranio majku.

" To me morilo svih ovih godina i vjerojatno će me moriti cijeli život. Tada nisam imao novca za sprovod, bio sam u velikom dugu, u to vrijeme sam dosta pio alkohol, a ubrzo nakon njezine smrti završio sam u zatvoru na odsluženju kazne zbog drugog kaznenog djela", kazao je sin. Majčinu mirovinu, inače, nije dirao, a na račun joj je sve te godine sjedala samo trećina zbog maksimalnog minusa. osuđen je na dvije i pol godine zatvora. 

Krajem srpnja 2020. nećakinja je u kući u mjestu kraj Jastrebarskog pronašla mrtvo tijelo svoje tete. Budući da je tijelo već bilo u visokom stupnju raspadanja, prevezli su ga na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu na obdukciju. Na mjestu događaja zatekli su i sina preminule, kojega su prevezli u Psihijatrijsku bolnicu Jankomir u Zagrebu. S tijelom je živio tjednima.

Ovakvih događaja nije bilo samo u Zagrebu i okolici već i u Rijeci gdje je muškarac (49) četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku kako bi u njezino ime primao doplatak za pomoć i njegu. Žena, koja je živjela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njezino ime primao je novac od poštara.

Nestao je odmah nakon požara 2017. kada je htio prikriti tragove svog zločina. Tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosjedu pod dekama i gomilom otpada pronađeno mumificirano truplo.

Više o pohodu rastrojenog muškarca pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.