Top News
9242 prikaza

Tko je Tomislav Šuta? Show sa 280 dronova ispisivao je HDZ na nebu iznad Splita

1/10
Zvonimir Barišin/Pixsell
Bivši direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije te saborski zastupnik HDZ-a kandidat je za splitskoga gradonačelnika. Sinoć je predstavio svoju kandidaturu na lokalnim izborima u svibnju 2025.

HDZ nikad nije tako blistao nad Splitom. Ali doslovce. Spektakularno izgledao je show što ga je 280 dronova izvelo sinoć na nebu iznad Dioklecijanova grada kojim vladaju mala stranka Centar i Ivica Puljak. Ako do sinoć netko nije čuo da je Plenkovićev kandidat Tomislav Šuta (42), to se vjerojatno promijenilo jer osim što su dronovi na nebu ispisivali HDZ, u noći je blicalo i ime njihova  kandidata za gradonačelnika Splita. 

Prošli put Vice Mihanović išao je sa sloganom Vjerodostojno i Renaultom 4, ali ništa od toga. Izgubio je od Puljka. Sad osvježeni HDZ napada s dronovima i novim licem.

 | Author: Pixsell/Zvonimir Barešin Pixsell/Zvonimir Barešin

- Ovo je Split budućnosti, Split koji počinjemo graditi od lipnja 2025. godine, a promjene počinju sada i ovdje. Ja sam dite Splita, rođen sam ovdje i kao financijski stručnjak s dugogodišnjim iskustvom, imam viziju kako ovaj grad učiniti boljim za sve njegove građane - rekao je Šuta dok je iza njega na ogromnom displayu bliještao slogan Dajem ti rič s kojim ide u kampanju. 

Splićani, vratit ću vam Advent!

Obećao je produženje Vukovarske ulice te izgradnju mosta sv. Duje, koji bi povezao Split s Kaštelima i zaobilaznicu Split-Omiš, uz potporu Vlade RH. E, da. Obećao je i "povratak Adventa". 

- Glavna poruka koju želim poslati je da ćemo napraviti projekte novih staračkih domova, a za mlade ljude i mlade obitelji nove stambene kvartove koji neće samo biti lijepa riječ, već ključ u ruke - obećao je HDZ-ov kandidat. 

No tko je zapravo Tomislav Šuta?

Kako piše Dalmacija Danas, podnio je imovinsku karticu 4. srpnja 2024. godine povodom stupanja na dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru. Šuta je diplomirani ekonomist, a prije nego što je preuzeo zastupničku dužnost, Šuta je imao zapaženo iskustvo u privatnom sektoru. U razdoblju od 29. ožujka 2018. do 31. kolovoza 2023., bio je član uprave i direktor tvrtke "Vodovod i kanalizacija Split". Nakon toga, od 1. rujna 2023. do 19. svibnja 2024., obavljao je dužnost člana uprave i direktora u tvrtki "Financial Office d.o.o." sa sjedištem u Splitu.

 | Author:

Vrijedi napomenuti da posjeduje 100% vlasničkog udjela u "Financial Office d.o.o.", no upravljačka prava prenio je na fizičku osobu Jakova Lončara, koji društvo zastupa samostalno i pojedinačno.

Prema podacima iz imovinske kartice, Šutina mjesečna bruto plaća kao zastupnika iznosi 2.938,52 eura, dok je neto iznos 1.965,79 eura. Također, ostvaruje dodatne prihode od drugog dohotka poput naknada za sudsko vještačenje (305,29 eura godišnje) te gradskog vijećnika (1.248,30 eura godišnje). Uz to, prima mjesečne paušalne naknade u iznosima od 199,10 eura i 132,72 eura, koje se ne smatraju dohotkom i ne podliježu porezu.

Tko je Tomislav Šuta?

Njegova supruga, zaposlena u Gradu Splitu ostvaruje mjesečnu neto plaću od 1.858,33 eura. Uz plaću, ostvaruje i druge primitke poput naknade za prijevoz (38 eura mjesečno) i troškove prehrane (66,36 eura mjesečno). Šuta posjeduje više nekretnina, a među njima se ističe kuća s okućnicom u Stobreču, vrijedna 278.250 eura, u kojoj je suvlasnik s trećim osobama (25% udjela). Također, posjeduje građevinsko zemljište, livade i oranice u Vagancu, ukupne procijenjene vrijednosti 17.233 eura, gdje također ima suvlasničke udjele od 33,33%. Osobno je vlasnik livade u Grabovcu površine 1.500 m2, čija vrijednost iznosi 7.500 eura.

 | Author: Zvonimir Barišin/Pixsell Zvonimir Barišin/Pixsell

Pored nekretnina, Šuta ima novčanu štednju u iznosu od 51.500 eura, a njegova djeca imaju stambenu štednju od 2.540,17 eura.

Šuta je također prijavio obvezu najma vozila kod tvrtke Optima Rent d.o.o., za što plaća 200 eura mjesečno s ukupnim trajanjem ugovora od 12 mjeseci. Dugogodišnji je član udruge "Naš Hajduk" gdje je učlanjen od 2011. godine. Također, član je Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) od 2001. godine i predsjednik je HDZ-ovog gradskog ogranka u Splitu, piše Dalmacija Danas.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • IGOR051 13:55 25.Listopad 2024.

    Splite znam da ste ludi , ali ne toliko da glasate za HDZ

  • BESTpartizan 11:37 25.Listopad 2024.

    Necte vise nikad dobit u st