Top News Izbori u Americi
230 prikaza

Trump negira klimatske promjene, ali svoje golf terene štiti od njih

Klimatske promjene
Youtube
Svoju kampanju temelji na nazivanju klimatskih promjena sranjem, ali se čini samo zato da privuče glasače

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Trump do sada je klimatske promjene nazivao totalnom urotom, pseudoznanosti i sranjem. Znatan dio svoje kampanje za republikanskog kandidata temeljio je na negiranju znanstvenih činjenica o tome da čovječanstvo ispuštanjem CO2 i drugih plinova utječe na globalno zagrijavanje klime i klimatske poremećaje.

Ali, samo do onog trenutka kad se to počinje ticati njegove vlastite kože. Politico je otkrio da je u zahtjevu za građevinsku dozvolu za gradnju zaštitnog zida uz more tvrtka ovog njujorškog milijardera "Trump International Golf Links & Hotel Ireland" eksplicitno navela da zidom namjerava spriječiti daljnju eroziju tla uz golf terene u Okrugu Clare u Irskoj uzrokovanu klimatskim promjenama.

Trumpova tvrtka nije ostavila nikakve dvojbe. Navela je i povijest sve toplijeg vremena u ovom stoljeću i porast razine mora i sve snažnije oluje i klimatske ekstreme... Tvrtka je bila tako precizna da to ni Greenpeace ne bi bolje sročio. Trump je izgradnju hotela s golf igralište najavio još 2014. kada je hvalio Irsku kao izvrsno mjesto za ulaganje 45 milijuna eura.

Međutim, samo nekoliko dana nakon najave investicije, razorna oluja otkinula je njegovim golf terenima pojas širine čak osam metara. To je dovelo do toga da je Trump shvatio da će buduće takve oluje, a što više prolazi vrijeme, one su sve češće, uništiti njegove planove za golf ukoliko ne izgradi zid. Iz njegovog ovakvog poteza politički analitičari izvlače zaključak da on lako moguće laže da je klimatski skeptik, nego da klimatske promjene negira samo kako bi privukao glasače.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.