Top News
765 prikaza

Trump o svom kritičaru: 'Glup je kao stup, lijen do pakla!'

Donald Trump i Rex Tillerson
Chris Kleponis/DPA/PIXSELL
Sve to samo zato što je ovaj predsjednika opisao kao čovjeka koji ništa ne čita, a odluke donosi po intuiciji

Rex Tillerson nedavno se malo više približio tome da otkrije što stvarno misli o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu. Otpušteni državni tajnik, koji je navodno dok je bio u uredu Trumpa nazvao "kretenom" (i odbio to zanijekati), iznio je svoje misli o predsjedniku u jednom od rijetkih intervjuu s Bob Schiefferom u Houstonu.

Nije bilo teško čitati između redaka. Tillerson je rekao kako je Trump "posebno nediscipliniran, i ne voli čitati" i "niz je puta pokušao učiniti neke ilegalne stvari". Nije nazvao Trumpa "kretenom", "no nije ni rekao kako je Trump znanstvenik - ili stabilan vođa". 

"Ono što je meni koji dolazim iz discipliniranog sistema kao što je korporacija ExxonMobil bilo neobično je raditi za čovjeka koji je nediscipliniran, ne voli čitati, ne čita izvješća, ne voli ulaziti u detalje, već samo odmahne rukom i kaže: U to vjerujem", naglašava Tillerson.

Smatra kako se Trump prilikom odlučivanja vodi svojim instinktom i ne oslanja se na činjenice, no čini se kako je Tillerson želio sugerirati kako je pokretač njegove impulzivnosti, piše The Washington Post. 

Knjige u vatri Suočavanje s paklom Kultura 'Prošao sam knjige o diktaturi i shvatio: Trump je novi Hitler'

"Vodi se instinktima, a u nekim slučajevima to podsjeća na impulzivnosti. No to nije njegova namjera, mislim da stvarno postupa radi vođen svojim instinktima", objašnjava. 

Možda njegov najškodljiviji citat došao je iz trenutka kada je Tillerson govorio kako je Trump kao predsjednik često pokušavao učiniti nešto protivno zakonu.

"Tako često predsjednik bi rekao: Ovo je ono što ja želim učiniti, i ovako to želim učiniti. Ja bih mu odgovorio g. predsjedniče, ja razumijem da vi to tako želite učiniti, no ne možete. Time bi prekršili zakon", rekao je. 

Donald Trump i Rex Tillerson | Author: Chris Kleponis/DPA/PIXSELL Chris Kleponis/DPA/PIXSELL
Napao je on i Trumpov poseban kanal komunikacije kojeg često koristi kako bi svoje misli podijelio sa svijetom. Twitter.

"Bit ću iskren s vama, uznemiruje me što Amerikanci očigledno ne žele znati ništa više o određenoj temi, oni su zadovoljni s tih 128 znakova", rekao je Tillerson. 

Brzo je nakon toga rekao kako to nije bio napad na Trumpa već napad na širi politički sustav. Pored svih svojih ostalih primjedbi, nije bilo teško vidjeti da je Trumpa stavio u krug sa svim onim Amerikancima koji nisu intelektualno znatiželjni o politici i ne žele znati stvarne detalje američke vlade.

Trump mu je odgovorio, u svom stilu i na svom Twitteru. Nazvao ga glupim kao stup i lijenim poput najgoreg ljenjivca.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.