Top News
833 prikaza

Ukrajinci: Rusi nam vraćaju izrezana tijela, vade našim vojnicima unutarnje organe

PIXSELL/REUTERS
Obitelji tvrde da im dio tijela ubijenih Rusi vraćaju s izvađenim unutarnjim organima. Sumnjaju da se organi njihovih bližnjih koriste za transplantaciju i traže osnivanje nezavisne medicinske komisije

Danas se već pouzdano zna da iz zatočeništva dobivamo tijela mučenih ljudi. Ne dobivamo samo mučena tijela, dobivamo tijela koja su, nažalost, bez organa. To potvrđuje tezu da crno tržište transplantacije organa u Rusiji radi, kazala je supruga ukrajinskog vojnika koji je zarobljen u Mariupolju, prenosi ukrajinska agencija Ukrinform.

Predstavnici ukrajinskih obitelji ratnih zarobljenika razgovarali su u Ankari s njihovim veleposlanikom i javno pozvali turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, koji je u dobrim odnosima s Moskvom, da posreduje u stvaranju mješovite medicinske komisije koja bi pratila zdravstveno stanje i ukrajinskih i ruskih ratnih zarobljenika.

- Obitelji pričaju jako strašne stvari, brinu se za svoje muževe i sinove. I to je prava boljka koja nas motivira da radimo brže i da stimuliramo međunarodne partnere da poduzmu određene akcije - kaže Vasil Bodnar. ukrajinski veleposlanik u Turskoj. 

- I sama sam majka. Vidimo u kakvom se zdravstvenom stanju naši dečki vraćaju. To se ne da riječima opisati. Mršavi su i trebaju liječničku pomoć. Ne znam hoću li dočekati razmjenu. Čekati svoje dijete da se vrati iz zarobljeništva tri godine je strašno - rekla je jedna majka. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.