207 prikaza

Zadar ima naljepši zalazak Sunca na svijetu, rekao je Hitchcock. Slažu se i Kinezi

1/8
Marko Lukunić/Pixsell
Fotografija Pixsellova fotoreportera Marka Lukunića uslikana na zadarskoj skakonici na Kolovarama u smiraj dana izabrana je za fotografiju dana kineske agencije Xinhua

Legenda kaže da je Alfred Hitchcock jednom zgodom, posjetivši Zadar, rekao: 

- Pa ovaj grad ima najlepši zalazak sunca na svijetu... 

Da u tome nešto ima svjedoče nestvarne fotografije što ih je na zadarskim Kolovarama, u smiraj dana, snimio Pixsellov fotoreporter Marko Lukunić. U rubrici photo of the day kineske agencije Xinhua pronaći ćete ovu njegovu fotografiju: 

 | Author:

Snimljena je na zadarskoj skakaonici na Kolovarama koja je na neki način zaštitni znak Zadra i simbol zadarske mladosti. Nema Zadranina koji na bazenu nije igrao briškulu ili odbojku, košarku, pa se još koji put bacio na salto s trojke, petice ili desetke, za one malo hrabrije. Malo je poznato da je mlade dane na tom bazenu provodio i veliki Ratko Rudić. 

USRED SEZONE Top News Gasite klime, kažu za Vodice, a u Vrsima 9 dana bez vode: Dalmacija puca, turisti bijesni

Zadarska skakaonica izgrađena je još 1957. godine i od tad je okupljalište generacija Zadrana. 

Skakaonicu je gradio GP Jadran, a projektirao pokojni arhitekt Slavko Šimatić. Statiku skakaonice je projektirao također pokojni Boris Petravić. Njih dvojica spadaju među najznačajnije arhitekate u povijesti grada. Projektirali su i gradili poslijeratni Zadar.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.