2800 prikaza

Brutalna naslovnica Timea, Putin u Moskvi gleda TV i jede kokice, Cher i De Niro 'anti-Trump'

1/8
Pixsell/Reuters, cover Time
Vjerujem da je ovo jedini način da ostanemo demokracija, kaže Cher. Nema ništa važnije od toga da pobijedimo Trumpa, napisao je na društvenim mrežama Robert De Niro

Američki mediji gotovo su s olakšanjem prenijeli vijest o odustajanju Joea Bidena iz predsjedničke utrke. The New York Times ističe kako Kamala Harris u anketama zaostaje svega dva posto za Donaldom Trumpom, 46 naprema 48 posto, ali valja uzeti u obzir da su napravljene prije nego što je Joe Biden odustao. Kamala Harris (59), naravno, još nije ni potvrđena kao siguran kandidat demokrata, makar je veliki favorit za tu ulogu. U svakom slučaju stoji bolje protiv Trumpa nego što je prije odluke o povlačenju stajao Biden. 

Na portalu NY Times donosi insajderski priču o posljednjim satima prije negoli je Biden obavijestio najbliže suradnike da odustaje. Kažu da ni Kamala Harris do nedjelje nije znala za njegovu odluku. 

ŽIVOTNA PRIČA: 1. DIO Top News Karakter, visoke štikle i biseri: Kako je Kamala postala najmoćnija žena na svijetu

G. Biden je sinoć obavio 40 do 50 telefonskih poziva u vezi sa svojom odlukom, javlja Sky News, a Kamala Harris obavila je vlastitu rundu poziva dok je počela raditi na pokretanju svoje predsjedničke kampanje.

 | Author: PIXSELL/REUTERS PIXSELL/REUTERS

Prema CNN-u, Harris je provela više od 10 sati telefonirajući više od 100 stranačkih čelnika, članova Kongresa, guvernera i drugih organizacija, lobirajući za svoju kandidaturu.

The Time Magazine donosi originalnu online "naslovnicu" na kojoj je pola Bidena izvan kadra, a Kamala ulazi u fokus. 

"Trebalo je gotovo pola stoljeća da se Joe Biden uspne do vrha američke politike, uspon progonjen tragedijom i okrunjen trijumfom. Za usporedbu, pad je bio brutalno brz", piše Time. 

"Povijesna odluka čini Bidena prvim aktualnim predsjednikom koji je otkazao svoju reizbornu kampanju u više od pola stoljeća, kada je Lyndon Johnson u ožujku 1968. najavio da neće prihvatiti nominaciju Demokratske stranke zbog neslaganja oko pozicije u Vijetnamskom ratu."

The End naslov je u New York Postu, koji prilično žestoko "gazi" demokrate. Predsjednikova šokantna najava da će se povući iz svoje kandidature za ponovni izbor otvara jesensku kampanju kakva nije viđena u modernim vremenima, piše Washington Post.

Kremlj će promatrati razvoj događaja s "velikom kantom kokica uz sebe", kaže Skyjev dopisnik iz Moskve Ivor Bennet, i želi vidjeti što izlazak Joea Bidena iz utrke donosi Ukrajini, NATO-u i europskoj sigurnosti općenito.

NBC News citira osobu blisku Bidenovu najužem krugu koja je rekla da je "stvarno ljut" zbog toga kako su se stvari odvijale, izgubio je podršku uglednih demokrata, a mnogi su povukli donacije za kampanju nakon katastrofalnog sučeljavanja i niza gafova.

Mnogi celebrityji, simpatizeri demokrata poput Barbre Streisand oglasili su se na društvenim mrežama.

- Vjerujem da je ovo jedini način da ostanemo demokracija - napisala je Cher. 

 | Author:

Robert De Niro, koji je proteklih tjedana podržavao Bidenovu kampanju, zahvalio je Bidenu na njegovom "činu mudre politike i nesebičnog patriotizma" u izjavi za The Hill.

- Joe Biden se povlači kako bi otvorio put još jednom demokratu da postane predsjednik jer nema ništa važnije za našu zemlju od pobjede nad Donaldom Trumpom - rekao je.

A glumica Jamie Lee Curtis izjavila je da "svim srcem" podržava odluku Bidena da odstupi s dužnosti i daje punu podršku Kamali Harris za predsjednicu.

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.