Ekonomix
202 prikaza

Prestižni britanski proizvođač odabrao Zagreb za sjedište novog uvoznika za regiju

Jagurai i Land roveri
Promo
Prestižni britanski proizvođač Jaguar Land Rover odabrao je Wallis Automotive Europe u natječaju u kojem su se uvoznici automobila iz tri zemlje natjecali za predstavljanje renomiranih brendova u području regije

Zagreb je odabran za operativno središte otkud će multinacionalni tim pokrivati čak osam zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Kosovo, Albanija), piše Poslovni.hr.

Do sada su Jaguar i Land Rover bili u prodajnoj mreži nekoliko različitih uvoznika za različite regije, a novost je što će od lipnja 2016. godine sve biti ujedinjeno kroz prodajnu mrežu jednog uvoznika koji će biti zadužen za cijelu regiju.

„Izuzetno nam je drago da smo odabrali upravo Zagreb za naš regionalni centar. Prodaja Jaguara i Land Rovera povećala se za 30% ove godine do sada i do kraja desetljeća očekujemo gotovo dvostruko povećanje u odnosu na 2015. Uz jednog distributera koji pokriva ovu jako važnu regiju stvorit ćemo ekonomiju obujma i pomoći ćemo dodatno povećanju tržišnog udjela",  izjavio je Andrew Prest, direktor nove hrvatske tvrtke Wallis Adria d.o.o.

Više pročitajte OVDJE.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.