Ekonomix
928 prikaza

Raspad Agrokora: Todorić ostao bez Vupika

Agrokor
Marko Lukunić (PIXSELL)
VjerovnIci koji su kao osiguranje plaćanja imali dionice pojedinih kompanija, počeli su naplaćivati svoja potraživanja prenošenjem dionica u svoje vlasništvo

Najnoviji podaci iz dioničkih knjiga pokazuju da Agrokor postupno gubi i vlasničku kontrolu nad pojedinim članicama koncerna.

VjerovnIci koji su kao osiguranje plaćanja imali dionice pojedinih kompanija iz sustava koncerna Agrokor, počeli su naplaćivati svoja potraživanja prenošenjem dionica u svoje vlasništvo. Tako Agrokor više nije vlasnik Vupika, a u Belju mu je ostao samo manjinski udjel, piše Tportal.

Novi vlasnici zasad su nepoznati jer se kriju iza skrbničkih računa. Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), na prvom mjestu među deset najvećih dioničara Vupika je skrbnički račun u Podravskoj banci s udjelom od 43,59 posto, dok je Agrokor pao na treće mjesto s vlasničkim udjelom od svega 7,26 posto.

U Belju je Agrokor još uvijek najveći dioničar, ali mu je postotak vlasništva pao na 29,17 posto, dok je na drugo mjesto iskočio skrbnički račun Podravske banke s udjelom od 21,35 posto.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.