Ekonomix
1832 prikaza

Vlasnik Zabe do 2019. otpušta 14.000 radnika

Zagrebačka banka
Zeljko Lukunic (PIXSELL)
Dionice su banci ove godine pale za pola, sad otpušta ljude, izdaje nove dionice, jeftino prodaje nenaplative kredite

Talijanski bankarski div Unicredit odlučio je izvlačiti se iz poslovnih problema otpuštanjem 14.000 radnika do 2019. godine, čime namjerava uštedjeti 1,1 milijardi eura troškova, navodi Reuters. To je, međutim, samo izrazito manji dio financijskih problema koje je Unicredit krenuo krpati. Sljedeći korak je taj da se dokapitalizira u iznosu od 13 milijardi eura, koje banka namjerava namaknuti prodajom novih dionica.

Novac Natjerali ih Ekonomix Bankama kazne za skupe naknade siromašnima

Banka također namjerava prodati svojih 17,7 milijardi "loših kredita" Allianzovom fondu Pimco i američkom Fortressu. Na milanskoj burzi najnoviji pomak Unicreditovih dionica je skok za pet posto, nakon što su u prethodnom dijelu 2016. izgubile čak 50 posto vrijednosti. Posljednjih mjeseci bankarski sektor u Italiji postao je jako problematičan. OECD je čak izišao s ocjenom da u Italiji ima više poslovnica banaka nego picerija, što znači da se banke hrvu s visokim troškovima i niskim prihodima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.