Ekonomix
2279 prikaza

Zar će milijarder propasti zbog pukog džointa na TV-u!?

Elon Musk puši marihuanu
Screenshot/Youtube
Vrijednost kompanije i cijena dionica pada, njegovi bliski kolege bježe iz, kažu neki, 'broda koji tone', a Musk gandža i pije viski

Dionice Tesle strmoglavile su se za devet posto jer je čelni čovjek kompanije, Elon Musk, zapalio džoint u eteru. Musk je na podcastu voditelja Joe Rogana pijuckao viski i uživao u "pljugi". Tome su prethodili otkazi nekih od čelnih ljudi menadžmenta unutar kompanije što je bilo dovoljno da se na tržištu briga i sumnja oko budućnosti kompanije utjelovi u obliku radikalnog pada vrijednosti dionice.

U emisiji je Musk pokazao čuđenje kad je voditelj zapalio veliki, zarolani "joint" i pitao je "je li to cigara"?

"Ne, to je smotuljak duhana i marihuane, jesi to ikada probao", rekao je Rogan na što je Musk odgovorio kako misli da "jest, ali jednom".

To se teško poklapa sa sve češćim glasinama da Musk od rane mladosti, a sada posebno, sve više 'rekreativno' koristi mnoge droge među kojima i onih koje nisu legalizirane, kao što je to marihuana.

Drugi pak kažu kako je Musk htio ispasti cool ali da je na videu jasno da "uopće ne uvlači".

Korisnici su se društvenih mreža odmah počeli šaliti kako "Tesla nestaje u oblaku dima", ali Musk (barem ne još) nije pokazao zabrinutost već je podijelio snimku intervjua te se našalio napisavši "ja sam poduzetnički magnet" jer je Rogen u najavi pogriješio te rekao riječ magnet umjesto, vjerojatno, magnat.

S obzirom na sve češće odlaske i samovoljne otkaze njegovih čelnih pobočnika u kombinaciji s Muskovim nerealističnim te neprovedivim poslovnim planovima tržište i dioničari brinu da nekada revolucionarnoj kompaniji prijeti potop.

Muska još uz to prate i privatni skandali, od banalnih stvari poput niza veza o kojima se piše (poput one s glumicom Amber Heard) pa do drugih skandala - od mnoštva tužbi zaposlenika radi ozljeda na radu preko čijih je slučajeva na vidjelo izašlo da se u Teslinom pogonu radi tako da se ne smije izaći na toalet, pa do toga da su mnogi razočarani jer je, čini se, veliki "ekolog" više novca donirao Republikanskoj stranci (koja negira globalno zatopljenje i "gura" veliki biznis) i na čijem je čelu Donald Trump, nego Demokratima.

Tijekom izvlačenja mladih nogometaša iz špilje na Tajlandu Musk je ljetos ponudio usluge svoje "mini podmornice" koju je jedan od šefova speleologa-spasitelja nazvao, de facto, "beskorisnom glupošću". To je Muska, koji je odavno pokazao da se ne zna nositi sa bilo čime u medijima što nisu lovorike, tako razljutilo da je javno ustvrdio kako je spomenuti ronilac Vernon Unsworth sigurno "pedofil" i "silovatelj djece", a svoje je tvrdnje kasnije potkrijepio time što je rekao da je to što ga Unsworth nije tužio dokaz da je on u pravu.

Elon Musk | Author: REUTERS REUTERS

No, iako je od početka ljeta, piše Bloomberg, njegova kompanija izgubila 30 posto vrijednosti Musk ne staje s nizanjem ideja - od toga da će preko svoje komanije SpaceX prve ljude na Mars preseliti već 2025. godine te da on odlučuje da će tamo vladati direktna, a ne reprezentativna demokracija. Ne treba zaboraviti da Musk, usprkos svom talentu i tehnologiji, svoju Teslu nije uspio "ubaciti" u putanju Marsa te ona danas lebdi hladnim bespućem svemira, a znanstvenici je nazivaju "najvećom hrgom mikroba i bakterija u svemiru"  jer nije sterilizirana prije lansiranja.

Musk na svojoj kontroverznoj ličnosti gradi brend, s oduševljenjem perpetuira glasine da spava u uredu i danima tijekom kreativnog zanosa ne presvlači majice no pitanje je li njegova nestabilnost i nemogućnost da ispuni obećanja (i jedan džoint) počela rušiti brend i kompaniju koju je sagradio.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • omfg 12:00 11.Rujan 2018.

    Nisam imao neko mišljenje o njemu, ali nakon tog gostovanja mi je čist ok lik, vrlo zanimljiv tip. Auti mu nisu nesto al ok, za 100 godina slavit ce ga se kao i Henry Forda.