Ekonomix
1385 prikaza

Zuckerberg je u tjedan dana zaradio 1,6 milijardi dolara

Mark Zuckerberg
Press Association/PIXSELL
Vrijednost dionica Facebooka nije pala od 1. siječnja

Cijene dionica Facebooka u petak su narasle za jedan posto, a do ponedjeljka su skočile za još tri posto, a Mark Zuckerberg za dobre trendove na burzama može zahvaliti sve većoj popularnosti Facebook Livea, kao i nedavno uvedenoj usluzi dostave hrane.

Zuckerberg će 2. studenog objaviti rezultate za treće tromjesječje, a dionice su već sada na najvišoj razini otkako je osnovao kompaniju. Zuckerberg ujedno ima i najviše koristi od ovog rasta dionica, kao osnivač i najveći dioničar.

Prošli tjedan Zuckerbergovo bogatstvo je naraslo za više od 1.6 milijardi dolara i sada je 'težak' 56.6 milijardi i trenutno je peti najbogatiji čovjek na svijetu.

Facebook proživljava najbolje dane od osnutka i vrijednost njihovih dionica je u stalno porastu od 1.siječnja.

Analitičari su uvjereni kako ovo nije vrhunac Facebooka i da će ovaj gigant društvenih mreža nastaviti samo još više rasti. Pretpostavlja se da će u izvještaju 2. studenog stajati i informacija da je Facebook u zadnjem tromjesječju zaradio sedam milijardi dolara, od čega najveći dio otpada na video oglašavanje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.