Top News
4684 prikaza

'Graditelj Zagreba' Herman Bollé je postao podsjetnik da smo još teška provincija

Komentari 3 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bilateral 20:34 29.Lipanj 2023.

    Provincijski je i ovaj članak s obzirom da se zanemaruje činjenica da je Bolleova zgrada na trgu R.Hrvatske građena za MUO i Obrtnu školu (današnji ŠPUD), a ne samo MUO koji je tada zauzimao manji dio zgrade u odnosu na ... prikaži još! današnju situaciju. Upravo osnivanje Obrtne škole je jedna od najvećih ostavština Bollea jer su učenici iste sudjelovali u izgradnji donjeg grada, a zgrada je jedna od rijetkih iz toga doba građenih sa tom namjenom te je jedna od prvih umjetničkih škola u Europi.

  • rovad 17:15 29.Lipanj 2023.

    Pa da nastavim s mojim komentarom, eto na gornjem gradu točnije na trgu sv. Marka nalazi se ruševna povijesna palača Grlečić Jelačić i to već desetljeće i pol ! Kažu gradski oci, kako nisu riješeni imovinsko pravni odnosi, pa se ... prikaži još! ta palača ne može obnoviti ! Vjerojatno će biti obnovljena kada se sama od sebe sruši i ozlijedi prolaznike sa težim ili ne daj bože smrtnim posljedicama !? Eto mogao bih na dugačko i na široko navoditi što je sve ruševno u našem i mom gradu, no malo je prostora !

  • rovad 17:09 29.Lipanj 2023.

    S velikim zanimanjem i pozornošću sam u jednom dahu pročitao ovaj fantastično obrađen članak nebrige o našoj Zagrebačkoj povijesnoj arhitektonskoj baštini ! Naravno također i jednom od naj upečatljivijih graditelja grada, a on je Hremann Bolle'! Naravno ne smije se ... prikaži još! zaboraviti ni doprinos i Viktora Kovačića ! No na žalost, gradske vlasti kako one bivše, a tako još i više ova aktualna, ne vode skoro pa nikakvu brigu o toj povijesno arhitektonskoj baštini ! Nemaju vremena bave se aorist ideologijom

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.