Top News
8484 prikaza

Mate Parlov - put od čovjeka do spomenika i natrag

Komentari 5 Prikaži odgovore
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hrvojepatak 08:26 28.Lipanj 2021.

    Njegov kip na šetnici u Fažani,50ak metara od kuće u kojoj je živio,i u kojoj i dalje živi supruga,i sin Matko,taj kip je remek djelo,pred kojim ni jedan Matin fan,prijatelj ili slučajni poznanik,nije ostao "otvorenih ustiju"! Šteta da novinar taj ... prikaži još! kip,u ovoj priči o velikom šampionu Mati Parlovu,nije popratio ni jednom riječju,kao ni jednom malom,malecnom fotografijom,pa da čitatelji mogu ocjeniti jel je taj narod baš toliko slijep na "oči". Ponoviti ću ono najvažnije,Mate je dio nas,ZAUVIJEK

  • hrvojepatak 08:17 28.Lipanj 2021.

    MKip nema veze s Matom. Mate je tip,šampion u rukavicama i dresu,a Mate "građanin" je upravo ova fotografija njega u kožnoj jakni. I ako se htijeo izbjeći "sportski izgled",mogao je proći "Krležin(zamišljeni) stav",ali već pomalo istrošenog,godinama i bitkama,muškarca ratnika,samotnjaka! Ovaj ... prikaži još! kip nema dodirne točke sa Matom. Ali bolje da Pula ima i takav spomenik njenog velikog,nezaboravnog šampiona,nego nikakav. Pravi Mate je u sjećanju građana Pule i Hrvatske.

  • hrvojepatak 08:06 28.Lipanj 2021.

    Garo veli,narod je glup. Je,slijep je u "glavi",ali nije u očima. Novinar je poprilično točno opisao šampiona i građanina Matu. Svidjela mi se i usporedba s Krležom,jer upravo je tako izgledao nama prolaznicima,"običnim smrtnicima",koji nisu bili dijelom njegove samoće ili ... prikaži još! onog uskog kruga prijatelja. Mate je bio poseban. Poseban kao šampion,poseban kao "građanin" šampion. I tu završavaju pohvale novinaru,jer hvalospjevi kiparici Mariji Ujević Galetović,nemaju nikakvu "podlogu".

  • garo 16:38 26.Lipanj 2021.

    Najveći od najvećih. Borac bez presedana. Nije do umjetnika što je narod priglup, i što poneki dobro ne vide.

  • BESTpartizan 10:30 26.Lipanj 2021.

    legenda boksa

  • Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.