Instant articles
182 prikaza

Bartulica i Ferrari, to je priča za povraćanje. Naravno da se svima zato okreće želudac

Denis Mahmutović/24sata
Stephen Nikola Bartulica ide u EU parlament gdje ide na plaću od 10.000 eura bruto. Vožnjom s čovjekom osuđenim za pokušaj ubojstva naštetio je Domovinskom pokretu koji zbog svega proziva Bujanca

Vodstvo Domovinskog pokreta puca od bijesa zbog negativnog publiciteta koji im je priskrbio eurozastupnik Stjepo Bartulica, prvo netransparentnošću oko načina plaćanja kupnje kuće na Prviću, a potom i dolaskom u izborni stožer u crvenom Ferrariju. Dovezao  ga je Ivko Marić, osuđenik za pokušaj ubojstva i druga kaznena djela.

- Tražim javnu ispriku za taj čin, od toga se kao DP jasno i rezolutno ograđujemo. Od njega kao odgovorne osobe i kršćanina, očekujemo jasan odgovor, da ovo nije ono što on zastupa, da je pogriješio. Ovo je vrlo opasna radnja, ovo je Rubikon koji je prijeđen i jasno očekujem korak nazad, inače ću, kao predsjednik, morati povući poteze da se prelasci Rubikona ne dopuštaju u sređenoj stranci. Odnosno, da onaj tko to napravi će morati biti svjestan da svoju perspektivu mora tražiti negdje drugdje- poručio je predsjednik DP-a Ivan Penava stranačkom kolegi,  piše za 24sata Laura Šiprak.

Dodao je i kako mu je žao što mora "odgovarati na pitanja od kojih se cijelom Domovinskom pokretu okreće želudac". 

Penavini kolege Članovi nisu htjeli istupati bez Penavinog odobrenja, ali su, piše za 24sata Laura Šiprak, u hodu rekli da iza vožnje Ferrarijem stoji TV voditelj Velimir Bujanec. 

Mario Radić, koji je prvo dolazak u crvenom Ferrariju smatrao dobrim odgovorom  Bartulice portalu koji je pokrenuo "napade na Stjepu", brzo je promijenio mišljenje

Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici- ustvrdio je Radić. 

Njemu i Penavi Bartulica se danima ne javlja na telefon, dok koalicijski partner Andrej Plenković tvrdi kako se gaf poput vožnje u crvenom Ferrariju i poruka da će se boriti za malog čovjeka u HDZ-u nikome ne bi pala na pamet. 

Cijeli tekst iz 24sata o previranjima u Domovinskom pokretu, Bujančevoj ulozi u tome i mogućim posljedicama za Bartulicu možete pročitati OVDJE

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.