Kultura
1135 prikaza

Jodie Foster: Toliko sam se bojala Hopkinsa da uopće nisam s njim razgovarala

Anthony Hopkins u filmu Kad jaganjci utihnu
Screenshot Youtube
Slavna glumica priznala je kako na snimanju hita Kad jaganjci utihnu nijedan put nije razgovarala s Hopkinsom jer joj se ledila krv u žilama od njega

Malo je onih kojima Anthony Hopkins nije utjerao strah u kosti u svojoj ulozi Hannibala Lectera u nagrađivanom filmu “Kad jaganjci utihnu”. Među njima je i ni manje ni više već i Jodie Foster, koja je glumila agenticu Clarice Starling. Fosterova je u intervjuu za Graham Norton Show otkrila kako je Hopkins bio toliko uvjerljiv u ulozi psihopata na filmskom setu da do kraja snimanja uopće nije s njim razgovaral.

“Upoznali smo se prvog dana snimanja i tada smo zajedno prošli scenarij. Nakon tog čitanja mu se do kraja snimanja više nisam obratila, bojala sam ga se. Cijelo vrijeme dok smo snimali film nijedan put nismo razgovarali”, rekla je Jodie Foster.

Drugi put je s njim razgovarala kada je završilo snimanje.

“Kad smo završili, prišao mi je, a ja sam mu u suzama rekla da sam ga se bojala, a on mi je rekao: Ali, ja sam se bojao tebe!”

Fosterova je u intervjuu priznala i  da je skoro odustala od glume nakon što je vrlo mlada dobila uloge u Taksistu i Bugsy Maloneu.

“Dosta sam snimala kao tinejdžerka i mislila sam je gluma glup posao u kojem samo izgovaraš rečenice koje je netko drugi izgovorio. Smatrala sam da je to očajan način kako zarađivati novac i mislila sam da to nikad neću moći raditi. Zahvaljujući Martinu Scorseseu, koji mi je bio mentor, shvatila sam da je gluma puno više od izgovaranja rečenica”, rekla je Jodie Foster.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.