Kultura
254 prikaza

Karizma za povesti cijelu naciju - Pipsi na krovu MSU-a

Pips, Chips & Videoclips
1/6
Tomislav Miletic (PIXSELL)
Na Ljetu u MSU-u u subotu 2. srpnja, na najatraktivnijem koncertnom krovu u gradu, okupila mu se skoro jedna i pol tisuća ljudi. Zasigurno jedan od najboljih ove godine u Zagrebu .. Dementor, Plači, Ljeto '85.

Dubravko Ivaniš zaslužio je to kao malo tko drugi. Na njegovom 50. rođendanu, na Ljetu u MSU-u u subotu 2. srpnja, na najatraktivnijem koncertnom krovu u gradu, okupila mu se skoro jedna i pol tisuća ljudi. I bio je to vraški dobar koncert. Zasigurno jedan od najboljih ove godine u Zagrebu. Dementor, Plači, Trener morskih pasa, Ljeto '85., Dođi vilo, Bolje, Bog, Dan-mrak, haustorovski nepogrešivo izveden Neobičan dan...

Pips, Chips & Videoclips | Author: Tomislav Miletic (PIXSELL) Tomislav Miletic (PIXSELL)

Ivanišovi Pips, Chips i Videoclips pokazali su se kao briljantno pogođen spoj odličnih glazbeničkih karaktera, apsolutno doraslih opusu iz četvrt stoljeća povijesti Pipsa.

Od najlaganijih balada do autodestruktivnog rokijanja, bend je u svakom trenutku bio ritmički usklađen u stotinku sekunde i zvučao je, uopće, onako kako je mnogima nedostižno postići čak i u studiju.

Ivaniš je, pak, pokazao da je čovjek s više karizme nego što su svi hrvatski državnici skupa to imali tijekom posljednjeg desetljeća. Bio je u svakom trenutku apsolutno u koncertu; u svakoj pjesmi, bilo ga je posvuda po stageu, da bi u jednom trenutku učinio ono što danas u Hrvatskoj može malo tko; da publici prepusti pjevanje cijelih pjesama, a da kontrolu ne izgubi ni za promil.

Skoro tisuću i pol ljudi bilo je njegov instrument, kojim je on dirigirao stisnutih pesnica mlateći po zraku, gestikulirajući i mašući kao da mu o tome ovisi goli život.

- To je naša publika, to je publika koju smo na neki način odgojili. Tu ima puno mladih koji su došli sa svojim roditeljima. Pa ako Pipse čak i njihovi roditelji prate još od samih početaka prije 25 godina, naravno da će to onda biti potpuno naša publika – komentirao nam je nakon koncerta Ivaniš.

Onaj tko je bio, pričat će. Onaj tko nije, ima za čime žaliti u svom životu. No, priliku za popravni imat će već sljedeće subote 9. srpnja, kad se na MSU-ov krov penju "riječke p..." - Let3. Ljeto u MSU-u potom dovodi TBF sa svojim savršenim mediteranskim dijagnosticiranjem društva u stihu i beatu. I Psihomodo Pop za kraj već duboko u ljetu 23. srpnja. Za koncerte su ulaznice u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 95 kuna.

Pips, Chips & Videoclips | Author: Tomislav Miletic (PIXSELL) Tomislav Miletic (PIXSELL)

Nabavite ih na blagajni MSU-­a te na www.eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima ili na bilo kojoj od 105 benzinskih crpki Petrola.

Svaki koncertni dan i ove je godine na Ljetu u MSU-u cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Let3 9. srpnja otvarati i vrata art-kina Metropolis za Matanićev "Zvizdan", za TBF 16. srpnja vrijedit će i za francuski film "Lijepi dani", a uz Psihomodo Pop 23. srpnja na rasporedu će biti i francuski film "Vikendi".

Povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, apsolutno ste dobrodošli i na izložbu "Divlji zapad. Povijest neoavangarde Wroclawa", na prezentaciju umjetnina, filmova, fotografija i audio snimki iz grada koji je uoči Drugog svjetskog rata imao čak milijun stanovnika.

Festival Ljeto u MSU ove godine podržavaju Turistička zajednica grada Zagreba, Petrol, Karlovačko pivo i Jadransko osiguranje. Dođite ljetovati u MSU brzim, povoljnim, zelenim prijevozom Eko taxija pozivom na broj 1414. Eko taxi časti sve goste Ljeta u MSU s 10% popusta na sve prijevoze od i do MSU-a uz predočenje karte, a pri narudžbi taksija naglasite dipečeru da ljetujete u MSU.

Mr. Jack zna da glazba, baš kao i on, zbližava ljude, stoga se i ove godine odazvao pozivu i ljetuje u MSU-­u! Kako su, od riječi važnija djela koja ih prate, za svoje prijatelje pripremio je brojna iznenađenja. Otkrivamo ih uskoro, jer je Ljeto iza ugla!

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.