Kultura
3677 prikaza

Knjiga na dar uz Express - Miroslav Krleža: 'Djetinjstvo u Agramu'

1/2
Djetinjstvo je, striktno govoreći, autobiografski prozni tekst. Jedini takav u cjelokupnom Krležinom opusu, napisao je Miljenko Jergović u pogovoru knjige

Svim čitateljima tiskanog izdanja Expressa kojeg trenutno možete pronaći na svim kioscima, u suradnji s HNK Zagreb, darujemo Krležinu knjigu ‘Djetinjstvo u Agramu'. 

- Djetinjstvo je, striktno govoreći, autobiografski prozni tekst. Jedini takav u cjelokupnom Krležinom opusu. Kako je vjerojatno izrastao iz jednoga dnevničkog zapisa, i iz određenog raspoloženja, iz zlokobne melankolije jula 1942, dok se još činilo, ne samo prema domaćim izvještajima, da njemačke snage kreću u osvajanja sovjetskih naftnih polja na području Kavkaza, i da ih u tome ništa neće zaustaviti, Djetinjstvo je tekst bez premca u Krležinom ukupnom djelu. Žanrovski neusporediv i neodrediv, jednako udaljen i od njegovih proznih i od esejističkih tekstova, a opet sasvim Krležin i sasvim Krleži nalik - riječi su kojima je Krležino djelo opisao Miljenko Jergović u pogovoru knjige. 

 | Author:

Ne propustite nabaviti svoj primjerak samo uz tiskano izdanje Expressa na svim kioscima.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.