Kultura
768 prikaza

'Kraljičini' plesači: "Madonna nas je iskoristila, prožvakala i odbacila"

Madonna
DPA/PIXSELL

U veljači je na Berlinaleu svjetlo dana ugledao dokumentarac "Strike a Pose", belgijsko-nizozemska priča o sedmorici mladih plesača koje je svjetska megadiva Madonna svojedobno angažirala za turneju "Blond Ambition" i potom ih odbacila. Jose Gutierez i Luis Camacho bili su krajem 1980-ih na njujoroškoj underground plesačkoj gay sceni prilično cijenjeni plesači, ali još uvijek nedovoljno afirmirani da bi od toga mogli i živjeti. Sve se promijenilo kad je za njih doznala Ona i pozvala ih na probu. Guiterez je imao samo 18 godina kad ga je Madonna uzela pod svoje. Angažirala ga je kao plesača u spotu "Vogue", da bi ga potom povela i na turneju tijekom 1990.

Dokumentarac govori o razočaranim mladim ljudima koji su svi redom tvrdili da su je u nekom trenutku života štovali praktično kao božanstvo na zemlji. Bila im je idol, vidjeli su se kao veličanstvenu osobu koja je voljela život i ne jedan od njih govorio je da ju je smatrao majkom. Ali, čim je turneja bila gotova, Madonna ih je sve raspustila i to je bilo to. Bez ikakvog upozorenja. Svim tim mladićima redom koje je izvukla iz anonimnosti slomila je srca napustivši ih preko noći. Neki od njih govorili su da je poslije turneje "Blond ambition" nisu vidjeli sljedećih 25 godina.

Guiterez je rekao i to da joj je bio toliko odan da je samo zbog nje odbio angažman kod samog Michaela Jacksona, i to isključivo zato što ga je Madonna molila da ju ne napušta. Danas 57-godišnju pjevačicu iz raznih izvora opisuju kao osobu koja se okružuje mladim, naivnim ljudima koji nose breme određenih emocionanih konflikata kako bi njima lakše manipulirala.

U pravilu se svi slažu s time da ju je lako voljeti, ali da je u njenim odnosima s ljudima sve u najboljem redu samo do trenutka dok dotična mlada osoba ne pokuša reći da bi se nešto moglo napraviti bolje nego što to ona misli. U tom trenutku priča je gotova.
Mediji koji je prate, opisuju takav njen način ponašanja kao "stil loše majke" i prepoznaju ga čak i tijekom brakorazvodne parnice s njenim bivšim suprugom Guyom Ritchijem. Bila je, naime, riječ o skrbništvu nad njihovim tada 15-godišnjim sinom Roccom, kada je dečko jednog dana odbio vratiti se majci u skladu s dogovorom, nakon što je nekoliko dana proveo s ocem, žaleći se da mu majka ima opsesivnu potrebu za totalnom kontrolom. Ona, kažu, voli raditi s ljudima, ali samo tako dugo dok ih posjeduje. A to joj očito ide jako dobro, jer riječ je o vrlo inteligentnoj osobi, navodno s IQ-om 140, usto izrazito iskusnoj u show biznisu i s neodoljivim šarmom kojim drži svijet pod nogama već 37 godina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.